Neva 20. blog

April 15, 2019

Ojla!

 

Kot veste sem prejšnji teden okrevala po bolezni, ki me je kar precej zdelala. Zato bom ta blog posvetila pomembni temi in to je počitek. Vedno si je potrebno vzeti čas tudi za počitek in okrevanje saj lahko v nasprotnem primeru pregorite ali pa se poškodujete. Če vadite v fitnes centrih vam bo vsak dober trener svetoval v okviru vašega urnika treningov tudi dneve za regeneracijo oz. počitek. Med treningi na mišicah nastanejo mikro poškodbe, ki so nujno potrebne zato, da lahko mišica raste. Mora pa se tudi zaceliti, zato ji moramo dati to možnost saj sicer lahko pride do večjih poškodb, ki nam bodo onemogočile napredek.

 

Velikokrat se zgodi, da spregledamo znake utrujenosti. Pogosto to storimo namerno, saj si želimo hitrih rezultatov in napredka. Ampak ne pozabite, sprememba življenjskega stila v bolj zdravega je maraton in ne sprint. Prav tako vsako hujšanje ali pridobivanje mišične mase. Še posebej če si želite dolgotrajnih rezultatov in ne neke hitre rešitve za poletne mesece.

Prej ali slej se nam lahko zgodi, da pregorimo ali se na treningu poškodujemo, če zanemarimo znake utrujenosti ali pretreniranosti. Zato si brez slabe vesti privoščite počitek. Pozimi še posebej paše savna, v spomladanskih mesecih pa sprehod v naravi ali kakšna druga vam ljuba aktivnost.

 

Ni nujno, da dan počitka preživite doma na kavču ampak si vzemite čas zase in se razvajajte. To lahko pomeni vse od meditacije, do kavice s prijatelji. Kar vas najbolj pomirja in sprošča. Vem, da si je včasih težko vzeti čas zase ob vseh opravilih, ki vas čakajo, še posebej smo pod pritiskom mamice. Se mi zdi, da okolica od nas zahteva vedno več, da smo dobre gospodinje, napredujemo v karieri, super mame in žene, kar pa je včasih preveč. Zato je nujno, da si privoščite sprostitev in odklop, saj boste le tako kos vsem opravilom, ki vas bodo, brez skrbi,  počakala. Če imate možnost naj vas ne bo strah prositi za pomoč, ki vedno pride prav.

Ne vem zakaj bi morale vse storiti same. Ko pride bolezen ali pregorelost bo prepozno in ne boste imele druge izbire kot pa počivati. Škoda vašega zdravja. Zato vam danes polagam na srce, privoščite si počitek, sprostitev, da ne bo trpelo vaše zdravje.

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Zadnje objave

May 3, 2019

Please reload

Arhiv
Please reload

Spremljaj nas
  • Facebook Basic Square