Tina 18. blog

April 5, 2019

Hejla!

 

Zdaj sem pa že res kot majhen otrok, ki odšteva dneve do konca projekta. Več je razlogov. Bom priznala. Priznam, da bom takoj po končnih meritvah šla na eno dobro pico :).

 

Ampak to nikakor ne pomeni, da bom potem šla na stare tire, nikakor, trdno sem odločena, da bom z zdravim načinom prehranjevanja nadaljevala. V bistvu se mi ta način zdi že nekaj normalnega. Skozi teh 6 mesecev sem res našla sistem kako se zorganizirat, da vse deluje, da so zdrava živila vedno na zalogi in predvsem katera so ta zdrava živila. Ok, definitivno sem ugotovila, da je avokado v zdravi prehrani kralj živil, ampak danes sem se dokončno odločila, da več ne dam v usta niti koščka. Ne morem. Strokovnjaki pravijo, da za te sestavine ni nadomestka, mi je zelo žal, ampak res mi ne gre. Je pa tu ogromno drugih živil, ki  jih pred projektom nisem uživala, zdaj pa sem postala pravi fen. Ugotovila sem, da se ovseni kosmiči lahko uporabijo na 100 in en način, naučila sem se kje in kako uporabljati chia semena, končno sem se izurila tudi v pripravi rib, zelenjave na različne načine, zdravih sadnih prigrizkov. Od začetka projekta v mojih omarah nikoli ne zmanjka oreščkov, jajc, brokolija, paprike, solate, sadja,…

 

Zdrava prehrana je zame postala kot odvisnost. Prav ne morem več preživet dneva, če obrokov nimam naprej splaniranih. Veliko ljudi mi reče, da to pri njih ne more delovati, saj so cel dan od doma in da si nimajo kje pripravit 5 obrokov. Zagotavljam vam, da se vse da, če se hoče. Pri meni to deluje nekako tako, da vsak večer pripravim 5 obrokov za naslednji dan. Moje ure za obroke so 6,9,12,15 in 18. Štiri obroke si nesem s seboj v službo. Moj organizem se je na ta način prehranjevanja navadil do te mere, da postanem lačna vedno ob točno določenih urah.

 

 

 

Izpostaviti želim še eno veliko prednost prehranjevanja po CFT jedilniku. Dragi moji, končno jem, zares jem (porcije so velike) in zraven izgubljam maščobo.  Res, prav neverjetno. Ni potrebno veliko odrekanja, le disciplina.

Če še vedno premišljujete da bi pa zdaj res morali začeti, vam povem, da je to največja napaka. Predpogoj je, da sam pri sebi rečeš: »danes pa BOM začel/a«. Šele takrat, ko se človek odloči za določeno dejanje, je zares pripravljen.

 

Torej, če še vedno premišljujete, je zdaj čas, da spraznite omare, pomečete čipse, čokolade, kekse iz omare (tudi v koš- če nimate kam drugam z njimi-ne se zgražat, kaj je bolje, da je čips v košu ali vašem trebuhu?) in da si še danes rečete: »danes ZAČNEM«!

 

Uživajte!

Čaw čaw.

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Zadnje objave

May 3, 2019

Please reload

Arhiv
Please reload

Spremljaj nas
  • Facebook Basic Square