Tina 15.blog

March 15, 2019

Skušnjava…

 

 

 

 

Skušnjave nas čakajo vsepovsod, večkrat na dan, žal jih ne moreš planirati, ulovijo te nepričakovano. Odvisno od našega počutja pa je, ali bomo skušnjavi podlegli ali ne.

 

Zadnjih nekaj treningov zaporedoma sem imela kondicijske treninge. Kaj to pomeni? Da se po minuti treninga začneš potiti, po dveh minutah teče iz tebe in tako je vseh preostalih 43 minut do konca. Občutek po treningu je res fantastičen. Tako je bilo tudi včeraj. Ampak...
Ko sem prišla domov, me je popadla neznanska želja, da pojem karkoli, v bistvu vse kar je v hladilniku. Moji možgani so delali sto na uro. 10x sem odprla hladilnik, iskala nekaj zdravega za pod zob, ampak ne, moje telo si je želelo tistega slanega čipsa, ki je v omari že kar nekaj časa. Ja, bila sem že tako daleč, da sem ga odprla. Kadar smo utrujeni, se imamo veliko težje pod nadzorom, potem pa mi je kliknilo. A res? Več kot eno uro sem trdo delala, zdaj pa bom v petih minutah vse uničila? Ne, zaprla sem vrečo, šla pod tuš in spat. To je moja pogosta tehnika. Spanje... Med spanjem ni skušnjav. :)

 

Velikokrat se znajdem v podobni situaciji, v službi se (od ne vem kje) znajdejo na mizi v skupnem prostoru keksi. Večinoma grem mimo mrtvo hladno, včasih pa se morem prav prepričevati.

 

Najhujši so pa kakšni dogodki (večinoma čez vikend). Takrat pa, priznam, včasih ne morem reči ne. Tudi sama sem in tja podležem skušnjavi. Nič hudega, čez teden trdo delam, sem disciplinirana, zato si privoščim kos peciva. Potem se nekaj dni skušnjavam spet lažje odrečem. 

 

 

Najpomembneje je, da se po tem “grehu” znam postaviti spet na realna tla in da znam slediti svoji začrtani poti zdravega načina prehranjevanja.

 

Polagam vam na srce, da ne obupajte takoj, ko kakšni skušnjavi podležete, ni konec sveta in ni potrebno potem grešiti naprej. Pomembno je, da se v tistem trenutku vzamete v roke in iz sebe potegnete najbolje. Ker mi to smo, ker mi to zmoremo!

 

 

Imejte se radi. 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Zadnje objave

May 3, 2019

Please reload

Arhiv
Please reload

Spremljaj nas
  • Facebook Basic Square