Tina 14.blog

March 8, 2019

 

Ko si vzamem čas zase.

Obožujem dni/ure ko sem jaz samo jaz. Ko nisem mama, računovodkinja, gopodinja. Ko sem jaz lahko res jaz. Da ne bo pomote, rada sem mama, rada hodim v službo in tudi z veseljem sem gospodinja. Rada sem tudi tista punca, ki se zvečer uredi in gre s prijateljicami na pijačko ali dve. Tiste ure (redki dnevi) ko pa teh aktivnosti ni na mojem urniku pa so izredno pomembni, predvsem zato, ker so redki.

 

Ko sem jaz samo jaz, si ponavadi najprej vzamem proteinsko čokoladico, se zleknem na kavč in pogledam kakšno humoristično serijo. Če pa imam prostega časa več, pa takoj za tem obujem superge, se odpravim na Koželj (najraje v družbi moža) ali pa v fitnes, odvisno od vremena. Potem začnem brskati po spletu in podam se na lov na recepte za zdrave obroke, zraven pa pridobim tudi informacije o vsebnostih živil, njihovih prednostih in slabostih. Torej, jaz sem zdrav način življenja, predvsem pa mi je k temu veliko pripomogel projekt “stopi nova ti v novo leto”. Nekateri me gledajo postrani, govorijo da sem že obsedena, ampak ostajam si zvesta. Prepričana sem, da je to naložba v prihodnjost. Tudi zelo dobra naložba v zdravo življenje mojih otrok. Redko, redko jima dovolim “junk food” in opažam, da tudi ne pokažeta želje po njem.

Samo jaz pa sem tudi takrat, ko pišem te bloge. Misli mi podivjajo, velikokrat napišem mnogo več in potem zapise krajšam. Resnično uživam, sploh če najdem fajn temo za pisanje. 

 


Prevečkrat danes uporabljamo zguljeno frazo “nimam časa”. Se mi zdi da je to že neka bolezen tega časa. Moje mnenje je, da se to uporablja kot izgovor, ne le pri športnih aktivnostih, ampak na vseh področjih. Ugotavljam, da si za stvari, ki ti pomenijo veliko enostavno moreš vzeti čas, drugače ti življenje spolzi med prsti brez pravih dosežkov.


Vzemite si čas za ljudi, ki jih imate radi, delajte stvari, ki jih imate radi in vzemite si čas zase. Ko enkrat spoznaš kaj je pomembno in kaj so v tvojem življenju prioritete je veliko lažje. Meni je uspelo šport in zdravo prehrano postaviti med top 5 prioritet v mojem življenju in prepričana sem, da bo tako ostalo. Na stare poti s sirovimi štručkami se zagotovo več ne bom vrnila.


>> Lepo se imejte.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Zadnje objave

May 3, 2019

Please reload

Arhiv
Please reload

Spremljaj nas
  • Facebook Basic Square