Sabina 14. blog

March 7, 2019

 

Živjo,

 

Teden je okoli in tako kot nekaj četrtkov zapored, je tudi danes čas za kar 14. blog zapovrstjo.

Na hitro vam povem, da je vse ok, vse gre po planu, ki  sem  si  ga  zadala in preprosto povedano sem zadovoljna s seboj. Poleg dobrih rezultatov, mi energijo in moč v teh dneh daje pomladansko vreme.

Nekako tri dni sem potrebovala, da sem ugotovila kaj vam naj povem danes, da se ne bom iz tedna v teden samo ponavljala.

 

Odločila sem se, da vam predstavim mojo pot do zanimanja za gibanje, ki sem jo dosegla s tekom.

Namreč pred nekako 7 leti sem se nekega dne, zaradi osebnih razlogov odločila, da začnem s tekom.

Pred službo, to je nekje okoli 5 ure zjutraj, sem se odpravila na jezero in prvič poskusila. Prisežem vam, da mi ni uspelo preteči niti 500 m. Takrat sem ugotovila, da moram in da bo pot do željenega

rezultata naporna. Tako sem pridno, prav vsak dan odhajala na staro mesto in si vsakokrat podaljšala pot za cca 100 m. Po dobrih 14 dneh mi je uspelo preteči cca 1.5 km. Šest mesecev sem se trudila, da sem prišla na 5 km v nekem doslednem času in sicer 45 min. To je bil moj najboljši dosežek. Jeseni in pozimi, zaradi slabega vremena in krajšega dneva, žal to ni bilo vsak dan izvedljivo. Tako, da sem naslednjo pomlad zopet rabila nekaj časa, da sem prišla v formo. To se je ponavljalo iz leta v leto. V tem času sem izgubila nekaj kilogramov in rezultat, ter dolžino krepko izboljšala. Lansko poletje sem imela zame idealen rezultat, in sicer nekje 33 min za 5.8 km.

 

Ampak dragi moji, ko sem po dolgem času zadnjič zopet merila čas in pretečene kilometre, sem ugotovila, da se je moj rezultat krepko izboljšal. In sicer skoraj 8 km sem pretekla v približno 40 min. Ponosna in zadovoljna povem, da sem z treningi v letošnji jeseni in zimi telo odlično fizično pripravila in komaj čakam tople poletne dni, ko bom tekala v naravi v spremstvu drobnih ptic in toplega sonca. Povem vam, da ni boljšega jutra kot da ga pričneš s tekom.

 

Velikokrat sem se pogovarjala s prijatelji iz drugih krajev Slovenije in roko na srce, v Velenju in prav tako v Šoštanju imamo kilometre tekalnih in sprehajalnih poti, tako da za to rekreacijsko disciplino se za vsakogar najde prostor. Samo čas je potreben, dobri športni copati, udobna oblačila predvsem pa volja. Če ne veste kako začeti...priporočam vam.

 

Tako. Upam, da sem danes vsaj nekoga motivirala in mu vzpodbudila misel na rekreacijo. Želim, da se zgodi to vsem tistim, ki še oklevate in ne veste kako bi začeli.

Pravijo, da je še 16 petkov do poletja in veste kaj, tudi v tem času lahko zase naredite nekaj dobrega. Želim vam, da ste od tega trenutka močnejši od izgovorov.

 

Do naslednjega četrtka pa vas lepo pozdravljam in želim, da se imate radi.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Zadnje objave

May 3, 2019

Please reload

Arhiv
Please reload

Spremljaj nas
  • Facebook Basic Square