Neva 14.blog

March 4, 2019

 

Hojla vsem!

 

Pišem že svoj 14. blog in ugotavljam, da še nisem pisala o svoji rutini. Opisala vam bom, kako izgleda moj povprečen teden treningov. V naslednjem tednu pa sledi več o moji dnevni rutini kar se tiče prehranjevanja. V sklopu tega in naslednjega bloga, bom 2 tedna na mojem instagram profilu v story-jih tudi več objavljala. To pomeni slike obrokov in video treningov, da si boste vse skupaj lažje predstavljali.

 

Danes je ponedeljek in pravijo, da ponedeljkovega treninga nikoli ne smeš zamuditi. Ker imam treninge s trenerjem v fitnesu ob torkih, četrtkih in petkih, ponedeljkov trening naredim sama. V zimskem času sem ob ponedeljkih šla v fitnes in naredila trening rok, ki ga navadno naredim na TRX trakovih ali na napravah, sledi še 20 minutni kardio na tekalni stezi z naklonom. Na tekalni stezi ne tečem, ampak raje izberem hitro hojo v naklon, ker je manj obremenjujoče za kolena. Celoten trening traja nekje 45 minut do 1 uro. Ob sredah sem namesto treninga rok naredila trening za trebušne mišice. Ker pa je trenutno že čisto spomladansko vreme, naredim trening doma. Izberem enega izmed kondicijskih treningov ali trening trebušnih mišic, ki jih je Nina posnela za ta namen in traja 30 minut. Punce nič bat, vsi videi bodo kmalu na voljo tudi vam. Sledi še daljši sprehod s psom v bližnji hrib in traja nekje 1 uro. Takšen trening prakticiram ob ponedeljkih in sredah, ko nimam treninga s trenerjem.

 

Treningi s trenerjem v fitnesu pa izgledajo tako, da imamo na voljo 15 minutno ogrevanje, ki ga izvedemo sami. Jaz se najraje ogrejem s hitro hojo v klanec na tekalni stezi, nato sledi 45 minutni trening s trenerjem. Navadno smo v skupini po 2 do 4, odvisno od dneva in želje posameznika. Jaz osebno rada treniram v skupini, ker se med seboj vzpodbujamo in tudi nasmejimo. Če je možno, 3 krat na teden treniram mišice spodnjega dela telesa ali pa kombinacijo oziroma mix. Treningi so zelo pestri in raznoliki, tako, da ne morem opisati tipičnega treninga. Večinoma delam s prostimi utežmi in z lastno težo, manjkrat na napravah kar mi je ljubše. Treningi so prilagojeni posamezniku, njegovi telesni pripravljenosti in pa tudi željam posameznika. Raje imam večerni trening, ker mu sledi regeneracija - spanje. Obožujem občutek po treningu in se po njem zelo dobro počutim, tudi naslednji dan imam neprimerljivo več energije, kot pa na dneve, ko treninga nimam.

 

V soboto in nedeljo je čas za regeneracijo mišic, kar pa ne pomeni, da ležim na kavču pred televizorjem, ampak se trudim preživeti čim več aktivnega časa z družino. Če imam možnost, v soboto naredim še eno urni kardio v obliki hitre hoje v fitnesu ali v naravi.

 

Tako izgleda moj povprečen teden, kar pa ne pomeni, da je vedno tako. Trenutno imam več časa, saj sem doma in je treninge lažje usklajevati, kot pa s službo, ampak vse se da. Potrebna je samo dobra organizacija. Seveda pridejo tudi dnevi, ko več časa preživim na kavču, ker nimam volje ali pa pride vmes življenje, ko nikakor ne uspem uskladiti urnika. Nič zato, brez slabe vesti. Glavno je, da se trudimo večino časa preživeti aktivno. Izberite si športne

aktivnosti, ki vas veselijo in boste pri njih lažje vztrajali. Poiskusite tudi kaj novega, ker nikoli ne veste, lahko postane vaša nova najljubša aktivnost.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Zadnje objave

May 3, 2019

Please reload

Arhiv
Please reload

Spremljaj nas
  • Facebook Basic Square