Tina 12. blog

February 22, 2019

Hejla!

 

 

Vrnimo se na začetek. Pa ne na začetek projekta, ampak na ta pravi začetek, ko še nisem bila predana zdravemu načinu življenja...

 

 

Še danes se spomnim, kot bi bilo včeraj, ko sem zapuščala porodnišnico. Bila sem najsrečnejša oseba na svetu, saj sem v naročju nesla kar dve majhni štručki, ob tem pa čutila grozo, ker sem ob odhodu ugotovila, da mi hlače, ki sem jih nosila v nosečnosti niso niti malo prevelike. Ko sem prišla domov, hlač izpred nosečnosti nisem spravila niti do kolen.

 

Takrat sem začutila grenkobo, moja samopodoba je bila na dnu. Zraven tega so se bližali poletni meseci, tako da sem tudi z oblačili težko prikrila odvečne kilograme. Z neko dokaj uravnoteženo prehrano mi je sicer uspelo shujšati na enake kilograme kot sem jih imela pred nosečnostjo, vendar so na telesu ostale posledice neaktivnega življenja. Vse je bilo bolj tako... hm, kako naj se izrazim.... manj čvrsto...

 

Zaradi malčkov, ki sta bila zelo navezana name (tudi jaz na njiju) prva tri leta sploh nisem razmišljala o kakšnem športu. Smilila sem se sama sebi. Začela sem brati članke o samopodobi. Nekako se mi je v spomin vtisnil stavek, ki si ga velikokrat ponovim še danes. “Postanimo hvaležni za vse kar zmore naše telo”. Stavek sem si ponavljala iz dneva v dan, večkrat na dan saj ima res velik pomen. Naše telo zmore čudeže.

 

 

Potem sem po dolgem razmisleku, res dolgem, trajalo je nekaj mesecev, ugotovila, da se imam rada, da imam rada svoje telo in da morem zato nekaj naredit. Ker imam rada svoje telo, morem začeti skrbeti zanj. Ko sem razčistila v glavi, sem bila pripravljena na spremembo. Odpravila sem se v nyc gym in spremenila način prehranjevanja. Na šport sem začela gledati drugače, začela sem ga končno dojemat kot sprostitev, ne pa kot mučenje. To je bilo točno pred enim leto. Ni mi žal, do poletja sem telo že lepo oblikovala in brez težav odšla na plažo. Konec februarja je zares “last call” za vse zamudnice/ke, ki želite do poletja postati fit.

 

Začnite danes (ne v ponedeljek), ni še prepozno!

 

 

In še enkrat: naše telo zmore čudeže!

 

 

Čaw čaw

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Zadnje objave

May 3, 2019

Please reload

Arhiv
Please reload

Spremljaj nas
  • Facebook Basic Square