Tina 11.blog

February 15, 2019

 

 

 

Hejla,

 

Ponovno pišem, ponovno iščem ideje…. Punce veliko pišemo o zdravi prehrani, gibanju, motivaciji, danes pa sem bom dotaknila zelo občutljive teme. Neuspeh. SSKJ pravi, da je neuspeh nekaj, kar je nasprotno, drugačno od uspeha. Vsakodnevno se srečamo s kakšnim neuspehom. Nekateri le redko priznajo svoje neuspehe. Če neuspeh znaš prepoznati in si ga priznati si na dobri poti k uspehu.  Količina neuspehov je po mojem mnenju odvisna predvsem od tega kako kritičen je človek in koliko je v njem perfekcionista. Višje kot imaš cilje, težje jih je doseči in pogosteje pride do neuspehov.

Ne pozabite, da ima vsak neuspeh tudi pozitivno plat. Vsak neuspeh je lekcija učenja in je potreben korak k uspehu. Tako sem tudi sama predelala mnogo neuspehov. Težko priznam, ampak bom! Koliko ponedeljkov je že za mano, ko sem si rekla da bom začela na novo, na polno, da bom črtala iz jedilnika vse OH-je, vse sladice, vse pregrehe, da se bom gibala vsak dan. Prvi in drugi dan sem še sledila planu, se odpravila okrog jezera ali v hrib, potem pa me je kar naenkrat premamila čokolada, ki je otroka nista pojedla. Včasih me je doletel neuspeh planiranega načrta že čez kak dan ali dva, včasih sem zdržala nekoliko dlje. Zakaj? Šele zdaj vidim, da zato, ker sem si zastavila resnično previsoke cilje. Noben človek ni nastavljen na robotiko. Vsi smo le ljudje. Po 1000 in enem neuspelem ponedeljku,  sem nekako s pomočjo Nininega jedilnika uspela poiskati tisto srednjo pot, ki ustreza mojemu telesu. Držim se načela, da jem 5x dnevno, tako nisem nikoli lačna in potreba po dodatnem »junk foodu« je praktično izginila. Pridejo pa še dnevi, ko si moje brbončice zaželijo razvajanja. Takrat si pač privoščim čokoladico, po možnosti proteinsko in tako lahko moje telo spet normalno funkcionira. Kljub temu da sem v projektu se pregrešim v zmernih količinah, torej ne več kot 1x na teden. Ko jem, uživam ob sladici in jo pojem brez slabe vesti.

 

Prav tako sem veliko neuspehov doživela tudi med samimi treningi. Želela sem si opraviti vaje v  potankost, do konca, ampak žal velikokrat ni šlo. Sprva sem te neuspehe jemala kot nekaj slabega, sem se obremenjevala in si govorila: »a sem res v tako slabi formi«? Čez čas sem ugotovila, da lahko neuspeh vzamem kot motivacijo. Da si pri vsakem neuspehu lahko rečem: »delaj naprej, če ti ne bo uspelo danes, pa boš mogoče vajo lahko dokončala na naslednjem treningu«. Tako so vsi ti mali neuspehi postali nekakšna motivacija.

Zagotovo se neuspehi pojavljajo. Zagotovo se pojavijo dvomi o tem kar počnemo. Zagotovo se na poti do uspeha pojavi nešteto vprašanj… A če sledimo svojemu notranjemu glasu, potem vam zagotavljam, da boste srečni, da bo vse v redu in da boste iz neuspeha naredili uspeh!

 

Čaw čaw

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Zadnje objave

May 3, 2019

Please reload

Arhiv
Please reload

Spremljaj nas
  • Facebook Basic Square