Tina 10. blog

February 8, 2019

Hejla!

Pretekli teden sem pisala o vsakodnevnih obveznostih in kako jih lažje opraviti. Odzivi so bili super, če še niste prebrali, hitro klik na moj blog št. 9, saj se danes zgodba nadaljuje. 

 

 

Po vseh opravljenih obveznostih sem se tistega dne ob 21.45 končno imela čas urediti in pripraviti za spanje. Nekaj mi ni dalo miru. Razmišljala sem in razmišljala... Na koncu sem ugotovila, da ta dan nisem imela niti minute za sprostitev. Resno, niti minute. In tako je večino dni. Kaj narediti? Pripravila sem plan. 

 

 

Prvi naval stresnih dogodkov se je začel že naslednji dan v službi. Stranka je zahtevala ponudbo čim prej, opravit je bilo potrebno plačila, zraven tega je bilo potrebno pripraviti še podatke za plače. Česa se naj lotim najprej in kako naj vse naloge opravim še isti dan. Priznam, kljub temu da imam debelo kožo se me te vrste stres dotakne, saj sem oseba, ki ne mara delati nekaj na pol. V tistem trenutku sem globoko vzdihnila, zaprla oči in malo razmigala vrat. Verjemite, svet se ni ustavil, delo me je počakalo, ampak jaz sem lahko nadaljevala z večjo koncentracijo. Med delom sem postopek ponovila še 2x in vse potrebno delo sem opravila.

 

Naslednji val stresnih dogodkov me je pričakal doma. Naprej je bilo potrebno otroka odpeljati na judo, vmes malo zabavati drugega otroka in še mimogrede obesiti perilo, potem spet vožnja po otroka. Sledila je priprava hrane za naslednji dan, potem še in še in še - preveč... V celem popoldnevu sem uspela 2x ponoviti vajo sprostitve (samo 2-3 minutke) in res je bilo potem lažje. 

Takrat sem se odločila, da se bom malo bolj poučila tudi o drugih tehnikah sproščanja.

 

Poznam pa eno in edino tehniko za katero lahko z zagotovostjo trdim da deluje. Šport! Ja, trenutno mi uspe v fitnes skočit 3x na teden, po končnem treningu sem kot prerojena, ampak komaj čakam da se začnejo lepši dnevi, tako bom lahko svoj stres sprostila zunaj na prostem. 

 

 

Zavedati se moramo, da je življenje le eno in da stres na telo vpliva zelo negativno. Na spletu sem našla nekaj učinkovitih sproščujočih dejavnosti kot so masaža, globoko dihanje, pogovarjanje, pitje zelenega čaja, objem nasmeh. Kako malo je potrebno. Vzemimo si čas tudi zase.

 

 

Lepo se imejte do naslednjič.

 

Čaw čaw.

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Zadnje objave

May 3, 2019

Please reload

Arhiv
Please reload

Spremljaj nas
  • Facebook Basic Square