Sabina 10. blog

February 7, 2019

Živjo,

 

danes se bere moj 10. blog v karieri tekmovanja »Stopi nova ti v novo leto«. Vau!  Ne morem verjet!

 Do zaključka projekta me loči samo še sedem blogov. Odkrito priznam, da bom prav pogrešala to tedensko obveščanje o dogajanju. Prav tako, pa mi bodo četrtki za nekaj časa ostali v lepem spominu.

Teden je za nami. Preživela sem ga s prebolelo virozo. Prvič se mi je zgodilo, da sem morala odpovedati trening in dan preživeti praktično ob skodelici čaja in gledanju TV-ja. Pa tudi to je minilo in odkrito povedano ni bilo tako slabo. Privoščila sem si kratek  počitek. Sedaj pa veselo naprej.

 

Dnevi se iz dneva v dan daljšajo in resnično komaj čakam tisto pravo pomladansko sonce, prve trobentice, skratka pomlad. Pa veste zakaj? Ker obožujem čas preživet v naravi, vendar sem totalno zmrzljiv človek in ne maram mraza. Zima ni zame. Tudi ko ni pretiranega mraza mene zebe. Vsi tisti, ki me poznate, to dobro veste. Pa vendar, kljub temu da ne maram omenjenega letnega časa, se tudi v teh mesecih odpravim v naravo na sprehod, kakšen pohod ali podobno, priznam pa, da nisem tako aktivna kot pa v toplih mesecih.

 

Tako. Danes se začenja podaljšan vikend zaradi prihajajočega jutrišnjega praznika in odkrito priznam, da neizmerno uživam v takšnih trenutkih. Jutrišnji dan bom začela z treningom in nadaljevala z druženjem z domačimi. Razmišljam o pohodu na sosednji hrib, v kolikor bo vreme dopuščalo. V nasprotnem primeru pa bo ogled dobrega filma ali klepet v  družbi odlična izbira za zaključek prazničnega dne.

V minulem tednu sem veliko razmišljala o zdravi prehrani. Na to temo sem prišla minuli vikend, ko se je sin udeležil predavanja »O zdravi prehrani športnika«, ki ga je ob svojem jubileju organiziral Rokometni klub Gorenje Velenje. Le ta je bistvena za dobrega športnika. Vendar nas tempo življenja in obveznosti, ki jih imamo, velikokrat prisilijo, da posežemo po manj zdravih jedeh. Prav moja otroka sta med tistimi, ki namesto, da bi pojedla zdrav obrok, velikokrat le-tega zamenjata za raznorazne čokoladice, oziroma hitro pripravljeno hrano. Pa naj si bo vzrok, da obrok še ni pripravljen ali pa jima ni všeč. Veliko ju opozarjam in svetujem. S časoma upam, da bo tudi to obrodilo sadove. Prav zaradi vsega tega, sem se odločila, da v nadaljnje ne bom polnila predala s priboljški, temveč bom le-te zamenjala za zdrave »sladke stvari«.   

 

Tako. To bi bilo za danes prav vse. V naslednjem tednu se slišimo na praznik zaljubljenih. Razveselila vas bom s celodnevnim instagram takeover-jem. Poglejte, nebo vam žal.

Do takrat pa…Radi se imejte in papa!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Zadnje objave

May 3, 2019

Please reload

Arhiv
Please reload

Spremljaj nas
  • Facebook Basic Square