Tina 9. blog

February 1, 2019

Hej!

 

Danes sem se spet, tako kot vsak dan peljala v službo in ker imam na poti časa na pretek, sem dobila preblisk.

 

 

Kako sem srečna, kako malo je potrebno da si srečen, potrebno je le odpreti oči in znati uživati v vsaki majhni stvari. Na žalost veliko ljudi meri srečo skozi denar. Materializem je za moje pojme out, pomembno je, da imaš okoli sebe dobre ljudi.

 

 

Kako sem srečna da imam službo. Vsi se čudijo da se vozim eno uro v eno smer, ampak danes sem ugotovila, da tudi v teh dveh urah vožnje vsak dan naredim veliko. Iz slabe vsakodnevne obveznosti, torej vožnje, potegnem najboljše! Predvsem zjutraj, ko ostali še spijo in ne morem čvekat in ko možgani na polno delajo veliko razmišljam. A ni to super?

 

Služba-obveznost, ja, ampak iz odmorov in pogovorov spet potegnem najboljše. Načeloma se razumemo in se zraven dela tudi zabavamo. Nekaterim se to zdi samo po sebi umevno, jaz pa to jemljem kot privilegij. Seveda se pojavijo tudi problemi in težave, vendar vedno pogosteje jih uspem rešiti brez grdih pogledov.

Pot domov-spet neka obveznost, spet jo izkoristim za prijetne stvari, čvek s prijatelji in družino.

 

Doma spet za nekoga obveznost, za mene veselje! Najprej kuhanje, združim prijetno s koristnim in k kuhanju povabim tudi moja dva malčka. Uživamo ob packanju in umivanju posode. Ok, včasih se kaj raztrese po tleh, tudi razbije, ni panike, pač počistimo.

Joj ne, očitno obveznostim ni videti konca, zame užitek-telovadba. Spet pritegnem mala dva in skupaj telovadimo, na koncu pa se kotalimo po tleh in smejimo. Ja, so naporni dnevi, včasih tudi prenatrpani, ampak naučila sem se v vsakem delu, ki nekomu predstavlja višek težave ali napora poiskati užitek!

 

Ob obisku treningov že dolgo več ne občutim tistega neprijetnega občutka v smislu “a mi je treba”, v bistvu res komaj čakam da končno pride ura treninga.

 

Bistvo vsega je, da z majhno spremembo razmišljanja lahko spremenimo razpoloženje, lahko povečamo motivacijo, lahko spodbudimo vztrajnost, ki je pri treningih ni nikoli preveč. Tako potem počasi vzljubiš te vse vsakodnevne obveznosti in svet je lepši. Poskusite, ne bo vam žal.

 

Lep vikend vam želim.

Čaw

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Zadnje objave

May 3, 2019

Please reload

Arhiv
Please reload

Spremljaj nas
  • Facebook Basic Square