Neva 9. blog

January 28, 2019

 

Hojla!

 

Teden je zopet naokoli in že je na vrsti moj blog. Ne morem verjeti, kako hitro gre čas! Ali veste, da je ponedeljek najbolj depresiven dan v tednu? Verjamem, da vas veliko to občuti na lastni koži. In zakaj je temu tako? Verjetno je kriv vikend, ko se sprostimo in lažje zadihamo, sledijo obiski, žuri, prenajedanje, popivanje in tako dalje. Ko pride ponedeljek sledi slabo počutje, tako psihično kot fizično. Zavemo se, da smo pretiravali in zato je ponedeljek ponavadi tudi dan novih začetkov. Kolikokrat ste si rekli v ponedeljek pa res začnem z boljšimi prehranjevalnimi navadami, z gibanjem, s spremembo na bolje? 

 

Še včeraj sem bila na enakem položaju ko sem se v nekem trenutku zavedala, da sem ta vikend pretiravala, vmes sem zbolela in izpustila trening ter sem si rekla, da bo v ponedeljek bolje. Tako, nihče ni popoln, sem samo človek in tega se zavedam. Zato danes ne obžalujem vikenda, ker sta moje telo in duša očitno potrebovala malo odklopa. Danes torej nadaljujem po svojem ritmu, ki mi najbolje odgovarja. Ni pomembno kolikokrat pademo, pomembno je, da se po padcu poberemo in nadaljujemo, vztrajamo. Če pa se iz padca še kaj naučimo, je pa to še toliko bolje.

 

Jaz sem se naučila, da morem biti bolj prijazna do sebe in si padce oprostiti, ker to ne vodi nikamor. Naučiti se moram kontrole in se znebiti miselnosti, da sem z enim "pregrešnim" obrokom pokvarila cel dan in po tem dejansko iz tega sledi celodnevno prenajedanje, ki se lahko zavleče še v dan ali dva. Trenutno je to moj največji iziv in cilj je, da se mi to ne bi več dogajalo. Ključ je v zmernosti se še spomnite?  Vem, da nisem edina in ima marsikdo s tem težave. Predvsem smo ženske tiste, ki nam včasih ponagajajo tudi hormoni in se takrat težje upremo. Vendar to ni izgovor. Jaz še vedno vztrajam in vem, da bom naslednjič močnejša. The only limit is your mind. Se tipkamo spet kmalu.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Zadnje objave

May 3, 2019

Please reload

Arhiv
Please reload

Spremljaj nas
  • Facebook Basic Square