Tina 7. blog

January 18, 2019

Zdravo!

 

 

Teden je spet naokoli in spet pišem blog. Ko sem takole sedela za računalnikom in razmišljala o čem naj še spregovorim sem na mizi zagledala prazno steklenico vode. Še preden sem začela z pisanjem, sem jo ponovno napolnila, se mi zdi da danes že tretjič. Po kratkem razmisleku sem ugotovila, da veliko ljudi, s katerimi delam, sem z njimi v rednem stiku v bistvu sploh ne pije vode oz. zelo redko, zato bom danes nekaj stavkov namenila dejstvom o vodi. Nekatera dejstva morda že poznate, vsekakor pa se mi zdi pomembno da ponovno opomnim na ta dejavnik, ki tudi pri hujšanju in zdravem načinu življenja zelo vpliva na počutje in rezultate.

Znana dejstva so, da voda pripomore k boljši psihični in fizični kondiciji, da pomaga premagovati stres in glavobole, da poveča odpornost in zbranost. Če malo poguglamo najdemo 100 in 1 razlog zakaj je pitje vode pomembno, danes pa želim izpostaviti točno določen dejavnik.

Dejstvo, da voda pomaga pri hujšanju ni le ena za lase privlečena fraza.

V prvi vrsti zadostno uživanje vode pomaga telesu presnavljati akumulirano maščobo, zraven tega pomaga tudi pri absorbaciji toksinov, po domače, odvaja odpadne snovi, ki nastanejo pri presnovi.

Še pomembnejši dejavnik pa se mi zdi, da redno pitje vode zmanjša apetit.

 

Že nekajkrat se mi je zgodilo, da sem popoldan začutila potrebo, da mi nekaj manjka. Pojedla sem kak kos sadja ali kak prepečenec. Potreba je bila še vedno prisotna. Končno sem se spomnila spiti tudi nekaj vode in ugotovila, da sem bila v bistvu samo žejna, da vnos hrane sploh ni bil potreben. Tako velikokrat zaužijemo odvečne kalorije, ki jih telo sploh ne potrebuje in zalogice okoli trebuha se tako lepo pridno kopičijo.

Tudi pred samim obrokom vam toplo priporočam, da spijete kozarec vode, saj boste tako med samim obrokom zaužili manj hrane in spet smo dosegli manjši uspeh. Sej veste, majhen uspeh+majhen uspeh=veliki rezultati.

Tudi pri pitju vode potrebna doslednost in vztrajnost, tako kot pri vsaki stvari. Rezultati zagotovo ne bodo prišli čez noč, ampak je vredno vztrajati. Ne bom rekla »do konca«, ker pri zdravem načinu življenja ni konca :).

 

Naj se vaši manjši uspehi začnejo danes in nadaljujemo v neskončnost.

Radi se imejte.

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Zadnje objave

May 3, 2019

Please reload

Arhiv
Please reload

Spremljaj nas
  • Facebook Basic Square