Sabina 7. blog

January 17, 2019

Pozdravljeni,

 

Teden je okoli in zopet je prišel čas za moj blog. Komaj pisala sem ga, pa sem zopet na vrsti. Noro, kako drvijo dnevi in mi z njimi. Kaj vam napisati in s čim vas seznaniti, mi je rojilo dva dni po glavi. Odločila sem se, da vam povem, kakšna je bila moja pot do prve rekreacije. 

 

 

Takole na hitro povem, da sem se pri svojih enaindvajsetih letih zaposlila in povila  sedaj polnoletnega sina. Pri sedemindvajsetih me je razveselila še deklica Neli. Živeli smo umirjeno družinsko življenje, pridno zgradili hiško, praktično bilo nam je lepo. Nekje 8 let nazaj, je bivši mož zbolel in takrat sem se zavedala, da je breme, sreča in stanje na mojih ramenih.

Njegova bolezen me je pretresla in prvič sem pomislila nase. Približno 70 kg sem takrat imela in niti za trenutek se nisem počutila dobro. Bila sem nenaspana, brez volje in energije. 

Ker sem kot dekle vedno rada izbirala atletske kategorije športa, sem se nekega dne odločila, da poskusim s tem. 

 

 

 

 

 

Vsako jutro sem pridno hodila na Velenjsko jezero in podaljševala svojo pot. Ne boste verjeli, prvi dan sem pretekla komaj 500 metrov v cca 10 minutah!!! Absurd vam rečem. Niti trohice kondicije!!! 

 

Ampak s vztrajnostjo, dobro voljo in vsakodnevnim tekom, sem nekje v pol leta prišla na slabih 5 km v cca 45 min. Kilogrami so se počasi topili, jaz pa sem iz dneva v dan imela več energije in volje za gibanje.

Tempo sem izboljševala nekje do zime, ko sem prekinila in naslednje leto s pomladjo zopet začela. Leta so minevala. Nekaj kilogramov sem izgubila in tek je bil moja rekreacija poleg enkrat tedenskega igranja odbojke.

 

V tem sem uživala, se sprostila, in nahranila z energijo, ki mi je pomagala premagovati težave.

Z leti sem prišla tako daleč, da me tek ni več zadovoljil, čeprav še vedno rada skočim v športne copate in pretečem svojo najljubšo pot. To je zame "balzam za dušo". Iskala sem dodatno gibanje. Našla sem ga tukaj v Nyc. Niti za trenutek mi ni žal. Fino je. Spoznala sem nove ljudi in pridobila na samozavesti.

 

In danes lahko rečem, da se počutim odlično. 

 Vse to pa pišem izključno zato, da s tem privabim vse tiste, ki menite, da ne zmorete. Hkrati pa, je to prvi korak do moje 2. novoletne zaobljube, ki sem jo omenila v predhodnem blogu.

Za konec pa povem , da sem v tem tednu pridno trenirala in skrbela za zdravo prehrano celotne družine. Ničesar več ne pogrešam. 

 

To bi bilo za danes vse. Lepo vas pozdravljam in veste kaj...imejte se radi. 

 

 

P.s. v nadaljevanju vam predstavljam  slikice, na katerih sem pred pričetkom gibanja, pred prihodom v fitnes in danes.

Želim si, da sem nekomu, ki bo prebral moj blog navdih in motivacija za nov začetek. 

 

 

Lp Sabina Novak 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Zadnje objave

May 3, 2019

Please reload

Arhiv
Please reload

Spremljaj nas
  • Facebook Basic Square