Neva 5. blog

December 17, 2018

 

Živjo!

 

Pred mano je še zadnji 5. blog pred razglasitvijo finalnih 5 v projektu Stopi Nova Ti v Novo Leto. Zdi se mi, da sem šele začela s projektom. Trije meseci so švignili mimo kot blisk! Če pomislim koliko se je spremenilo v teh pičlih treh mesecih pa je to ogromno. Ne govorim samo o rezultatih na tehnici in v centimetrih ampak predvsem v spremembi v moji glavi, v mojem mišljenju in pri mojem zdravju. V blogih še nisem pisala o tem. 

 

Preden sem sploh vstopila v fitnes in v CFT program sem imela težave z zdravjem. Govorim o sindromu policističnih jajčnikov ali PCOS, ki ga ima kar 1 od 10-ih žensk v rodni dobi. To je neozdravljiva hormonska motja, ki se pokaže v pubereti in jo spremlja veliko različnih in predvsem nadležnih simptomov, ki se ne kažejo pri vseh enako. Eden najbolj obremenjujočih je lahko težava pri zanositvi. Simptomi se večinoma zdravijo s hormonsko terapijo, ki pa ima lahko tudi precej nezaželjenih učinkov. 

 

Kar nekaj časa sem namenila raziskovanju po spletu kaj sploh je PCOS in kako si lahko sama pomagam. Nikoli nisem imela rednega mesečnega perila, kar je tudi eden od simptomov. Dokler nisem začela z rednim gibanjem 3x na teden oz s CFT programom. Po 6-ih mesecih in do sedaj je prvič v življenju, da imam redno mesečno perilo. Tudi ostali simptomi so se bistveno izboljšali ko sem gibanju dodala še spremembo v prehrani.

 

Kar vam hočem povedati je, kako si lahko samo z bolj zdravim življenjskim stilom spremeniš in predvsem izboljšaš kvaliteto življenja. PCOS ni neka življenjsko ogrožujoča bolezen pa vendar je lahko zelo psihično naporna. Enkrat pridemo do neke točke v življenju ko vidimo, da si moramo najprej sami pomagati, sebe postaviti na prvo mesto, poskrbeti za svoje dobro počutje in le tako bomo imeli energijo in zmožnost dobro poskrbeti še za svoje bližnje. Zato vam polagam na srce, da postavite sebe na prvo mesto. Naj se sliši še tako sebično ampak ni. Če boste sebe postavili na prvo mesto, boste srečnejši in bodo srečni tudi ostali okrog vas. Saj veste kaj pravijo srečna mama, srečen otrok, kar pa ne velja samo za mamice  in prav vse to, kar je meni spremenilo življenje na bolje je definitivno nekaj kar je vredno obdržati. 

 

Velikokrat me sprašujejo, če še vztrajam v fitnesu, pri projektu, pri zdravi prehrani... seveda vztrajam! To ni več samo projekt, to je zdaj moj način življenja. Ves trud se izplača in če se ti tudi kdaj ne da v fitnes, se ti ne da jesti zdravo ali pa nimaš dovolj energije, nič hudega. Poslušaj svoje telo, se ustavi, daj si možnost "grešiti" tako za svojo dušo. Ne imej slabe vesti zaradi tega in ne pusti, da te to vrne nazaj v slabe navade. Samo vztrajaj in pojdi naprej. Bodite močnejši od izgovorov. Zakaj? Ker je vredno! Love you all! 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Zadnje objave

May 3, 2019

Please reload

Arhiv
Please reload

Spremljaj nas
  • Facebook Basic Square