Ajda 4. blog

December 6, 2018

 

 

 

Spet sta mimo dva tedna. Ko sem te dni razmišljala, kaj napisati v naslednjem blogu sem ugotovila, da ravno danes mineva točno 6 mesecev, odkar sem podpisala pogodbo v NYC gymu, oz. skoraj eno leto, odkar sem začela bolj resno migati.

 

6 mesecev trdih treningov.

6 mesecev zdravega načina prehranjevanja.

6 mesecev rednih obiskov v fitnesu.

6 mesecev vzponov in padcev, po katerih sem se vedno hitro pobrala.

Predvsem pa 6 mesecev polnih smeha, zabave in pozitivnih ljudi, ki sem jih spoznala v tem času.

 

Rezultat? Vse skupaj sem od začetka leta izgubila približno 10 kilogramov. Kar ne morem verjeti, ko v fitnesu primem žogo, ki tehta 10 kilogramov. Koliko odvečne maščobe se je nabiralo na mojem telesu. No pa še vedno nisem na cilju, še vedno manjka kar nekaj kilogramov, ampak tudi to pride v naslednjem letu.

 

Zdaj morda kdo misli, da 10 kilogramov v skoraj enem letu pa res ni veliko, oz. bi lahko bilo še več. Ja se strinjam, da bi s strogo dieto in odpovedovanjem rezultati lahko bili še boljši, in bi lahko bil cilj že dosežen, ampak jaz sem s svojim napredkom popolnoma zadovoljna. Nikoli mi ni bil cilj, da shujšam na hitro, ali da hujšam recimo po 4 kilograme na mesec. Moja filozofija je »počasi in vztrajno«, nikamor se mi ne mudi, saj teža na srečo zaenkrat še ni vplivala na moje zdravje. Nisem se lotevala nobenih posebnih diet, da bi hujšanje pospešila, ker vem da imajo diete po navadi »jojo efekt«, ko jih opustiš.

 

Treninge imam vedno rajši. Že od samega začetka imam najraje visoko intenzivne intervalne treninge. Niso sicer pogosti, so res ekstremno naporni, ampak občutek po njih je fenomenalen. Če kdo ne ve, so to treningi, ko utrip večkrat zelo naraste in si med treningom bolj zadihan kot po navadi. Od začetka sem jih imela rada predvsem zato ker sem mislila, da mi taki treningi lahko prinesejo največje rezultate. Mislila sem, da bom z dvigovanjem uteži postala mišičasta, namesto da bi izgubljala kilograme. Kmalu sem izvedela da se motim, tako zdaj z veseljem vsaj enkrat tedensko opravim trening nog in enkrat tedensko trening rok oz. zgornjega dela telesa. Še vedno pa nimam preveč rada treningov na napravah, ker se mi zdijo preveč enolični. Raje v roke vzamem uteži, kettlebelle, žoge ali pa delam kar z lastno težo. Še raje kot trening le ene mišične skupine pa imam trening celega telesa. Tako ne trpijo le noge ali roke, ampak dela celo telo.

 

Tu pa tam se zgodi, da pridem nejevoljna na trening, brez prave energije iz takšnih ali drugačnih razlogov, ko sem tisti dan že skoraj odpovedala trening, pa sem si zadnji trenutek premislila. Tako kot nazadnje zaradi groznih krčev tisti dan. Takrat se mi trenerji kar malo smilijo, kaj vse morajo poslušati med treningom. Po navadi takrat prosim za ne pretirano naporen trening, da ga lažje izvedem.

 

Veseli december vsem in se beremo zopet čez 14 dni.

Ajda

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Zadnje objave

May 3, 2019

Please reload

Arhiv
Please reload

Spremljaj nas
  • Facebook Basic Square