Janja 4. blog

December 5, 2018

 

Don't forget about … NON-SCALE VICTORIES - they are just as amazing: Pant are looser, more endurance, rings are looser, inches have been lost, people ask if you've lost weight, you feel healthier, you have more energy, you can lift heavier, you ARE healthier!!!

 

 

Ko se številke na tehtnici ne premaknejo več tako kot bi si želela, se vedno zamislim nad svojimi preteklimi dnevi in jih hitro analiziram, da bi ugotovila, kje sem naredila napako. Vedno najprej pomislim na hrano. Hrana, hrana, hrana… zadnje čase razmišljam še samo o tem, kaj pojem, kaj lahko, česa ne smem, koliko kalorij ima izbrano živilo. Tast pravi, da sem že obsedena. Pa sem res? Sem. In verjetno bo to trajalo še nekaj časa. Zakaj? Zato, ker se moram naučiti kaj jesti, da bom vnesla ravno prav kalorij, da se bom dobro počutila, da bom lahko naredila kvaliteten trening, da bo moja prebava ok. In kar je najpomembnejše, da to postane moja navada. To je tisto najpomembnejše. Da bom iz navade posegla po zdravem prigrizku, da ne bom nikoli več mnenja, da po 18.00 ne smem jesti, da ne bom več mnenja, da je zdrava hrana groznega okusa. Trenutno sem v stanju, ko moram imeti vse pod kontrolo, vse načrtovano, vse zapisano. Ker imam tako pod nadzorom tudi samo sebe. Tako imam vsak obrok v naprej predviden in imam vsa potrebna živila v hladilniku (za vsaj dva dni naprej). Verjetno si nekateri mislite: »Pa kaj tolko kompliciraš!« Mogoč res, ampak moj cilj ni, da izgubim kilograme čim hitreje, ker potem sem ta cilj že dosegla kakšen mesec dni nazaj. Moj cilj je: živeti zdravo in preoblikovati svojo postavo v bolj športno, kot je sedaj. To pa lahko dosežem samo tako, da se poučim o določenih živilih, da vem koliko ogljikovih hidratov vsebujejo, koliko beljakovin in koliko imajo maščob. Na žalost pred tem izzivom nisem imela znanja o sestavi hrane. Pravzaprav mi je bilo vseeno, pojedla sem pač kar se mi je zdelo bolj »dietno« ali pa nisem bila pozorna niti na to. Včasih sem se celo norčevala iz ljudi, ki so mi solili pamet, da to pa ni zdravo, to ima pa preveč ogljikovih hidratov in premalo beljakovin. No, sedaj sem pristala na njihovi strani. Zato bom rekla takole, dragi moji bralci… če želite spremeniti način življenja… začnite danes…ne jutri, ampak danes. In ne v ponedeljek, ampak danes. Ker če boste imeli takšne izgovore, kot sem jih imela jaz mnogo let, potem jih boste imeli še nekaj časa. Načrtujte si jedilnike, poučite se o tem zakaj je neko živilo priporočljivo in zakaj ni. Naredite si tabelo in si pišite kljukice za dneve, ko vam to uspe uresničiti. No…tako delam jaz, mogoče pa komu ustreza drug način. Meni uspeva to že dva meseca. In ja, tudi jaz imam »krizne« dneve, ko enostavno moram imeti poln trebuh, tako da bi morala iti kar ležat. Težava se pojavi, če to traja več zaporednih dni.

Zato pa vzemite se v roke, načrtujte in pišite. Ne gre samo za izgubo kilogramov, ampak za način življenja.

 

 In zakaj so vsi moji blogi posvečeni prehrani? Zato, ker moram na tem področju pokazati največ volje in moči. Ker sem prepuščena sama sebi. Ker se ne nameravam držati jedilnikov, ki mi jih nekdo predpiše, ker se že po 14 dneh naveličam hrane in se mi zdi, da delujem pod prisilo.

 

Rada bi se sama naučila, kako kombinirati prehrano skozi dan na najrazličnejše načine, ki se jih ne bom naveličala čez 14 dni.

Kar pa se tiče gibanja in aktivnosti, pa bom rekla le tole: pravi naslov je največji fitnes v Velenju NYC-GIM! Zakaj? Ker so dbest trenerji, ki vedo kaj zmoreš, ki te spodbujajo, stojijo zraven tebe in ti štejejo ponovitve, te nadzorujejo, se smejijo s tabo, poslušajo »jamranje« in se smejijo in veselijo skupaj s tabo. Kaj si lahko želim še več. Lahko rečem, da fitnes, kljub fizičnim naporom, zame predstavlja umsko terapijo. Ker pozabim na vse vsakodnevne težave in se osredotočim na svoje gibe in moč. In po koncu treninga sem zadovoljna, ker sem nekaj naredila zase. Poleg tega je vzdušje v fitnesu TOP.

 

Spletla sem mnogo prijateljskih vezi s sotrpinkami in trenerji in zaradi tega grem v fitnes še z večjim veseljem.

 

Toliko »pametovanja« z moje strani zaenkrat…se slišimo še zadnjič čez 14 dni, ko bom strnjeno povzela moj napredek in doživljanje projekta Stopi NovaTi v novo leto! Lepe in zdrave decembrske dni želim <3

 

1/3

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Zadnje objave

May 3, 2019

Please reload

Arhiv
Please reload

Spremljaj nas
  • Facebook Basic Square