Špela 3. blog

November 27, 2018

Živijo! Čas je za moj 3 blog. Bliža se konec prve polovice tekmovanja in moram priznati, da vedno bolj ko se bliža konec, vedno več imam motivacije za treninge in zdravo prehrano.

 

Začnimo z mojim izzivom iz prejšnega bloga. Priznam, ni mi še čisto uspelo opustiti kajenja. Priznam, da si nisem predstavljala, da je to zelo težko, ker kadim že 5 let, sem pa zelo zelo zmanjšala kajenje. Torej to pomeni, da namesto ene škatlice na dan, imam škatlico za štiri dni, kar je zame velik napredek v 2 tednih in sem ponosna na svoje pravilne korake v pravo smer. Upam, da mi do konca tekmovanja uspe dokončno opustiti kajenje. Verjamem vase, ker moj moto je-  Kjer je volja je tudi pot.

Minilo je 48 dni izziva, kmalu se bliža konec in naj še današnji blog namenim predstavitvi mojih preteklih dni. Nikoli nisem popuščala pri treningih ter sem vedno vsaj 3x na teden trenirala s super trenerji, ki seveda niti malo niso dovolili obupati in so nas zelo spodbujali. Prav tako sem ves čas jedla zdravo in zelo raznoliko. Pomagala sem si z napotki CFT ekipe, kateri so mi lepo predstavili pomen beljakovin, zato sem k vsakemu obroku, razen večerji, podvojila beljakovine. Predvsem sem po napornih treningih dobro nahranila svoje mišice, ter tako poskrbela tudi za njihovo regeneracijo. En primer dnevnega jedilnika: Zajtrk ( beljakovinski puding u ovsenimi kosmiči ali kosmiči z beljakovinskim mlekom (NORO DOBRO), piščančje prsi z jajco....)

Malica: (kuhano jajce + en polnozrnat kreker, banana, tuna....)

Kosilo: ( piščančji zrezek + kepica riža + kuhana zelenjava + 2 kuhani jajci brez rumenjaka, solata z tuno zraven jajce, losus + sladek kromper.....)

Malica: ( banana, beljakovinska sadna ploščica...)

Večerja: ( beljakovinski šejk z banano, jogurt..)

 

To je eden izmed mojih najljubših primerov jedilnika za en dan, ki sem ga imela. Ker pa vedno pišem iz srca, vam moram priznati, da je prišla tudi kakšna sobota s katero sem se  pregrešila s kakšnim gin-tonicom ali pa z kakšnim koščkom čokolade. In če se že pregrešim je to res samo za en dan v tednu. Kar pa se tiče mojega počutja, počutim se odlično. Večina časa sem v službi, ker pa imam rada svoje delo, mi to sploh ni težko, še posebej sedaj,  ko imam z zdravo prehrano in treningi še več energije. S svojim izzivom in oblikovanjem postave sem zadovoljna, ampak saj veste kako je to, vedno je lahko še boljše. Zelo sem vesela, ker mi res veliko ljudi stoji ob strani, dobivam kar nekaj pozitivnih komentarjev, seveda tudi brez negativnih ne gre.  Ampak jaz vedno pravim, da negativni komentarji me naredijo še močnejšo, in da v mojem življenju ni prostora za ljudi, ki v svojem življenju nimajo početi česa drugega kot pa komentirati neumnosti. Če bi vsak pometel pred svojim pragom, bi bil svet veliko lepši. Dobila sem kar dosti vprašanj na temo tekmovanja, na katere z veseljem odgovorim, saj zelo rada govorim. Najpogostejše vprašanje je bilo, zakaj si se odločila za to tekmovanje? Moj odgovor je sledeč, to tekmovanje je tekmovanje s samim seboj, moje telo je dobilo novo priložnost za zdravo življenje. Pred tekmovanjem mi je močno padla motivacija do treningov in zdrave prehrane, to sem si s  tekmovanjem pridobila nazaj. V tem obdobju sem pridobila tudi na svoji samozavesti in da sem se sprejela takšno kakršna sem. Eno iz vprašanj je bilo tudi, kaj če se ne uvrstim mend prvih 5? Moj odgovor na to je: to je samo tekmovanje v katerem bomo vse zmagovalke, kar se tiče opravljenega izziva. Če se ne uvrstim v nadaljnje tekmovanje to ni nič slabega. To je se samo motivacija za naprej, da do zdaj nisem naredila dovolj in da bom še naprej pridno trenirala in zdravo jedla! In še zadnje med vprašanji je: Kaj si bos dala operirati, če prideš naprej in zmagaš? Glede tega še nebi govorila. Že, če bi prišla med prvih 5 bi bila neizmerno vesela in motivacije mi res nebi manjkalo. Razglasitev zmagovalke je čez kar nekaj časa, zato trenutno ta skrivnost kaj bi si dala naredit/operirati naj bo še skrita. Kar koli vas še zanima kar vprašajte. Vedno rada pomagam in odgovorim na vprašanja.

 

 

 

S to pozitivno mislijo zaključujem svoj 3. Blog in se slišimo, beremo se čez dva tedna, jaz že komaj čakam, da delim z vami moje izkušnje. Lepo se imejte in še enkrat vam polagam na srce:  Poslušajte samega sebe in svoje telo! :)

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Zadnje objave

May 3, 2019

Please reload

Arhiv
Please reload

Spremljaj nas
  • Facebook Basic Square