Ajda 3. blog

November 22, 2018

Dva tedna sta naokrog in ponovno pišem blog. Odločila sem se, da na kratko povzamem zadnja dva tedna in zapišem še nekaj o tem, kako so se spremenile moje navade.

 

 

Pred dvema tednoma sem se odločila, da se začnem diete držati malo bolj striktno kot prej, oz. da se čim manjkrat pregrešim pri prehrani. Do te odločitve so me privedli rezultati, ki ne napredujejo v tolikšni meri, kot bi si želela. Kilogrami trenutno stojijo, je pa res da se mi je na zadnjem tehtanju zmanjšal delež maščobe v telesu in povečala mišična masa. Prav tako so se zmanjšali centimetri, zato še vseeno mislim, da gredo rezultati v pravo smer. Ampak želim si tisto nekaj več, kar bi potrebovala za morebitno zmago v projektu. Sicer pa to ne delam za zmago, ampak predvsem zase, če pa bo na koncu še nagrada za ves trud, pa se tudi ne bom pritoževala.

 

Kot sem napisala že v zadnjem blogu, se diete nikoli nisem držala 100% in posledično jem vse, vendar se izogibam stvari, ki niso priporočljive. Moram priznati, da mi je med tednom kar dobro uspeval načrt, saj sem bila res trdno odločena nekaj spremeniti. Ostale hrane nisem niti pogrešala in nisem bila lačna, saj sem jedla vsaj 4 obroke dnevno. Res sem bila ponosna sama nase, ko so v službi med odmorom sodelavke odprle mojo najljubšo čokolado, jaz pa se je nisem niti dotaknila, v bistvu niti nisem čutila želje po njej. Potem pa je prišel vikend martinovanja, ko moja prijateljica praznuje rojstni dan. Odločila sem se, da namesto darila spečem njeno najljubšo torto. Zadala sem si, da med peko ne bom oblizovala vseh žlic in si bom manjši kos torte raje privoščila na praznovanju. To mi je tudi uspelo, zato sem tisti kos pojedla še s toliko večjim veseljem. Včasih je treba pojesti tudi nekaj za dušo.

 

Po malo bolj »kaloričnem« vikendu je spet prišel ponedeljek in ponovno sem bila odločena, da ta teden ne grešim. To mi je ponovno uspelo brez večjih težav, v soboto pa sem ponovno malo grešila vendar mislim, da če si enkrat na teden kaj privoščiš, ne bi smelo preveč vplivati na rezultate.

 

Moje življenje se je v zadnjem letu precej spremenilo, seveda na bolje. O tem, da si svojega vsakdana ne predstavljam več brez rednega gibanja, sem že pisala. Ne predstavljam si več, da se 4x na teden ne bi odpravila na trening in tam dala vse od sebe, ne glede na to, če se mi kak dan bolj ljubi kot mogoče kakšen drug dan. Za tiste ki še zbirate pogum, ja definitivno je vsak začetek težek, vse boli, tudi volja lahko posledično hitro pade, ampak ko enkrat vidiš rezultate, ki jih vse to prinaša, je vse pozabljeno. Sčasoma tudi treningi postanejo »lažji« in nam preidejo v navado.

 

Vesela sem tudi, da se vedno bolj navajam na zdravo prehrano in imam vedno manj želje po pregrehah, bistveno manj kot včasih. Verjetno tudi zato ker se bolj zavedam, kakšne posledice to prinaša in koliko truda je potrebnega na treningu, da vse to pokuriš. Jedilnika ne jemljem več kot dieto, ampak enostavno kot zdrav način življenja.

 

Hvala vsem za vašo podporo in se beremo naslednjič.

Ajda

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Zadnje objave

May 3, 2019

Please reload

Arhiv
Please reload

Spremljaj nas
  • Facebook Basic Square