Janja 3. blog

November 21, 2018

…Eat for the body you WANT, not for the body you HAVE…

 

Moram priznati, da je bila prva polovica izziva/tekmovanja psihično precej naporna. Največ težav sem imela pri nadziranju vnosa hrane v svoje telo, saj me je čokolada v hladilniku vsak dan gledala, vedno ko sem odprla hladilnik. Po navadi sem bila jaz tista, ki je skrbela za pomanjkanje sladkarij v našem stanovanju…zdaj pa kar nihče ni hotel pojesti tiste čokolade. in ne boste verjeli…še vedno je tam. Čaka name. Ali pa preizkuša mojo voljo. Bo pač potekel rok uporabe, ker je ne mislim pojesti!!!

Veliko punc mi je pisalo, če jim lahko povem, kaj jem in naj jih motiviram, da še same začnejo. Moram priznati, da za enkrat še nisem tako pogumna, da bi spodbujala še druge, saj se borim še sama s sabo. Sem pa izjemno vesela podpore in pozitivnih komentarjev, ki jih dobim od sorodnikov, prijateljev in znancev. To mi daje dodatno energijo in motivacijo na moji poti do vrha!

Sama hrano kombiniram na različne način, pri tem pa pazim, da ne pojem preveč, premalo ali da ne jem preveč enolično. Ugotovila sem tudi, da kravje mleko ne vpliva dobro na mojo prebavo, saj sem bila vedno napihnjena, kadar sem ga uživala. Zato sem ga izključila iz jedilnika.
Takole pa izgleda primer mojega jedilnika za en dan:

DAN 1:

Zajtrk: 3 zmešana jajca, zelenjava, 30 g kruha

Malica: grški jogurt, pest gozdnih sadežev 

 

 

Kosilo: pečeno piščančje meso s papriko in bučkami, kvinoja

Malica: 2 odcejeni tuni, 4 riževi vaflji

Večerja: zelena solata s kozicami

1/4

 

Ker imam pet obrokov, pravzaprav nisem nikoli lačna. Pri vsakem obroku se najem ravno prav. Čutim da sem sita, hkrati pa me nič ne tišči in mi ni treba odpirati gumba na hlačah, ker bi se preveč najedla. Do danes se s sladkarijami nisem pregrešila niti enkrat. Kar se tiče ostale hrane, pa sem se pregrešila le enkrat in sicer sem na rojstnem dnevu jedla dunajski zrezek in krompir (ker druga pač ni bilo). Zakaj se načeloma še nisem pregrešila in kako se mi uspe izognit vsej nezdravi hrani…preprosto…ker je vse v glavi!!! In ker imam jasen cilj!!! Moj cilj je, da preizkusim samo sebe, ali mi bo uspelo v teh desetih tednih zdržati brez sladkarij. Hkrati pa se želim v tem času navaditi na zdrav način življenja in da bom s tem nadaljevala tudi po izzivu. Kar pa se tiče motivacije, pa naj povem, da niha iz ure v uro. Nekaj dni sem izjemno motivirana, naslednjo sekundo mi motivacija pade. Ko sem najbolj »na tleh« vem, da si moram vzeti čas zase in se zamotiti. Ravno včeraj sem bila v takšni situaciji. Vedela sem, da če bi ostala doma, bi šla ležat pred televizijo in bi se basala s hrano. Ampak tega ne smem =) Zato sem se odpravila v fitnes, kjer sem eno uro »hodila v hrib« na tekalni stezi. Domov sem prišla polna energije, spet močno motivirana in prepričana, da mi bo uspelo zdržati do konca.

 

I CAN. I WILL. END OF STORY!

Se beremo zopet čez dva tedna <3

 

 

 

 

 

 

 

 

Janja

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Zadnje objave

May 3, 2019

Please reload

Arhiv
Please reload

Spremljaj nas
  • Facebook Basic Square