Tina 2. blog

November 16, 2018

Hejla!

 

Spet tu, spet na novo, spet polna energije!

Res, neverjetno kaj vse ti da zdrava prehrana. Trenutno sem še vedno čist fascinirana nad jedilnikom meseca novembra. 5 obrokov na dan je zame luksuz, okusi pa tako odlični kot bi bila na kakšni kulinarični delavnici. Tudi potreba po kakšnih pregrehah je izginila, saj se na jedilniku najdejo tudi "sladkarije". Obroke vedno pripravim za vso družino in morem povedat, da tudi otroka (neješča izbirčneža) sta že dala nekaj komplimentov. Takrat vem, da delam nekaj prav.

 

 

Z izbiro pravilne prehrane imam tudi več energije za vadbo. Na začetku sem si pred treningom vedno mislila: »joj, upam da bo danes bolj na izi«, zdaj pa trenerju z veseljem rečem: »danes pa dajmo na polno«. In res, čist vsak trening je vreden truda, saj skorajda čutim kako se maščobe topijo.

 

 

Trening se vedno začne z ogrevanjem, ampak to ni te vrste ogrevanje ki ga poznamo, malo raztegovanja, napenjanja ritke in zvijanje gležnjev. Ogrevanje traja (po mojem občutku za čas, ki ga med treningom izgubim) nekje 5-10 minut. Nekje na sredini ogrevanja se vedno vprašam ali je to še vedno ogrevanje ali je to že del treninga. Še danes nisem čisto prepričana, vem pa, da me že med t.i. ogrevanjem mišice že močno pečejo. “Aha, če mišice pečejo, potem tudi rastejo”, si mislim in dobim dodatno motivacijo za nadaljevanje.

 

 

Glavni del treninga je večinoma sestavljeni iz 5-10 vaj (en krog), ki ga ponovimo 3-4x odvisno od števila vaj in zahtevnosti. Vaje so velikokrat časovno omejene. Prvi krog vaj, ko so še mišiče spočite, ponavadi naredim brez problema, pri drugem me mišice že malo pečejo, ampak vzpodbude trenerja me vedno prisilijo da vaje zaključim. “No, smo že čez polovico”, si mislim, ko se začne tretji krog. Začnem delat vajo in nekje 10 sekund pred koncem si mislim: »ne, ne, to je tu mač, zdaj bom odnehala« in že slišim glas trenerja: »dajmo! Zdrži! Še 10 sekund!«. Dobim brco v rit, da vajo uspešno končam. Tako “preguram” trening. Res je, sem že v kar dobri formi ampak motivacija je še vedno zelo pomembna. Velikokrat med treningom slišim tudi kakšen »dajmo, dajmo« od sotrpinov, ki me prav tako potisnejo naprej v intenzivni trening brez švinglanja.

 

Največja finta treningov pa je, da trening nikoli ni enak in nikoli ne veš kakšne vaje te čakajo. Nikoli ni dolgčas, trening mine kot šus. Po treningu je počutje odlično, najraje pa po treningu na svežem zraku spijem še proteinski šejk.

 

Torej, vsak trening je izziv, vsak trening je naporen in vsak trening je vreden truda!

Se beremo čez dva tedna, do naslednjič pa:

 

»work hard and enjoy the life!«

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Zadnje objave

May 3, 2019

Please reload

Arhiv
Please reload

Spremljaj nas
  • Facebook Basic Square