Špela 2. blog

November 13, 2018

 

 

Živijo! Prišel je čas za moj 2. blog, v katerem bom spregovorila o svoji slabi navadi, ki jo bom poskusila spremeniti ter vam zaupala kako sem preživela tri tedne tega tekmovanja.

 

Moja slaba navada so CIGARETI, ki se jih ne moram in ne moram odpovedati, ampak za to tekmovanje sem pripravljena tudi s tem zaključiti. Saj opažam, da mi cigareti zmanjšujejo kondicijo, povzročajo napihnjenost, slabost in ostale negativne učinke. V tretjem blogu boste ugotovili, če mi je to uspelo, zato spremljajte mojo zgodbo in napredek.

 

Minilo je tri tedne programa Stopi Nova ti v Novo leto in jaz se počutim odlično. Z rezultati sem zadovoljna, vendar vedno se da doseči še več. Moram priznati, da je bilo kar težko dati na stran določeno prehrano, ampak če si nekaj resnično želiš, potlej gre. Živim z mamico in sestrico ki jesta popolnoma vse, zato mi je bilo še toliko bolj težko. Vendar mi gre iz tedna v teden na boljše. Za mano je bil tudi teden, kjer sem imela ogromno priložnosti za pregrehe, pa sem znala reči ne? 

 

Pri kosilu sta mami in sestra jedli pico, jaz pa sem samo gledala in si v sebi govorila »Špela ne smeš, ne smeš in ne smeš« in prvi korak je bil uspešen. Res nisem vzela niti grižljaja. Potem je prišel večer in ob gledanju televizije sta grizljali čips in spet sem samo gledala in se ga nisem dotaknila. Ko je minil prvi teden in za njim drugi, to ni bil več problem. Bila sem zelo ponosna na sebe. In s tem sem se odločila, da obdržim spremenjeni način življenja ter ga predstavim tudi njima.

 

Način prehranjevanja sem spremenila, zato ker se ob tem počutim res odlično  in od kar jem zdravo, se zjutraj lažje prebudim, imam več energije, lažje zdržim v službi… V glavnem VSE JE LAŽJE! Za to bi se iskreno rada zahvalila celotni CFT EKIPI. Poleg tega, da redno obiskujem treninge, mi je še toliko lažje pri izvedbah vaj. Prav tako v sebe vnesem tudi več tekočine, katera je nujno potrebna.

 

Treninge imam 3x na teden, vendar če mi čas dopušča,  grem še tečt okoli jezera ali na grad. Naučila sem se jesti 5 obrokov na dan, kar je bi včasih velik problem, sploh ker so bili moji izgovori vedno skoraj celodnevna služba. Ampak to pri meni res ni več izgovor. Zjutraj jem zajtrk, če pa imam trening, pa raje obrok prestavim po treningu, saj mi je drugače slabo.

 

Na seznamu zajtrka se največkrat najdejo kosmiči vseh vrst, za malico ponavadi  kakšno sadje, za kosilo poskrbim, da je sestavljeno iz beljakovin, hidratov in vlaknin.  V službo si popoldan ponavadi za malico vzamem kakšne oreščke ter za večerjo kakšno tuno. Ko priden domov ponavadi vedno pojem korenček pred spanjem. Kontrolirano prehranjevanje mi je prišlo v navado in tega nikoli ne mislim spremeniti, ker res želim odlično počutje obdržati za naprej. 

 

Mislim, da sem končno našla smisel življenja in dokler ne poskusiš,  ne moraš vedeti, kako ti lahko pravilno prehranjevanje spremeni življenje. Tudi če pride kakšen slab dan, si vedno govorim »Špela ti to zmoreš« in deluje  

Ponosna sem na vse svoje dosežke! In zelo sem vesela, da mi ekipa še vedno stoji ob strani, ne glede na to, da sem v CFT ekipi že kar nekaj časa in so me padci ovirali pri ponovnem dvigu.

Končno sem se prepustila, ter dojela, da je največ odvisno od prehrane. 

To je trenutno vse in se javim kmalu v mojem 3. blogu, kjer skupaj z mano izveste če mi je uspelo spremeniti slabo navado. Še naprej me podpirajte in vspodbujajte.

 

Pozdravček, Špela 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Zadnje objave

May 3, 2019

Please reload

Arhiv
Please reload

Spremljaj nas
  • Facebook Basic Square