Mateja 2. blog

November 12, 2018

Res sem bila presenečena nad odzivom objave 1. bloga na FB. Mislila sem, da bo prišel kakšen »lajk« ali dva, potem pa ugotoviš, da je kar nekaj sotrpinov, ki jim današnje prehranjevanje dela težave.

Pred 5 leti sem naštudirala vso možno prehranjevanje in ni pošteno do različnih zagovornikov prehranjevanja, da je en način prehranjevanja najboljši in top in da ne boš nikdar poskusil še kaj drugega. Sama se držim babičinega pravila: JEJ VSE, PO MALEM in dodajam: V PRAVEM RAZMERJU IN OB PRAVEM ČASU. Kakorkoli, odprla sem stare zapiske prehranjevanja ter Ninine zlate jedilnike, ki jih vestno pošilja vsem CFT-jevcem. Priznam, idej za obroke ne zmanjka!

 

Torej prišel je 3. teden. Teden, katerega sem v naprej napovedala, da me v telovadnico žal ne bo. Prav tako sem napovedala, da bom treninge opravila sama, seveda pod nadzorom. In kaj se je zgodilo?

Po 2. tednu smo opravili 1. meritve in veselje je bilo neizmerno. Dokaz, da sem na pravi poti do svojega cilja. Ponosna sem odšla iz telovadnice in se podala na novo pot proti Rimu. Niti se mi ni sanjalo, kako bom preživela ta teden. V mislih sem imela, da bo še en city break, kjer z družino vandramo po mestu in si ogledujemo znamenitosti.

 

Začelo se je tako, da na letališču nismo šli na italijanski sendvič in pivo. Prigrizke »za na pot« sem pripravila že doma, katere smo veselo pohrustali pred letom brez pritožb, da ni bonbonov, čokolade, piva,… Naša družina se težko prilagaja na hotelsko bivanje, zato si bivanje rezerviramo kar v apartmajih ali zasebnih stanovanjih. Po namestitvi, smo šli najprej v trgovino po sestavine za pripravo zajtrka. Vsako jutro sem imeli »kraljevski zajtrk« po moje in prav z veseljem sem poskrbela tudi za pripravo različnih obrokov, ki smo jih vzeli s sabo. Kosili smo v restavracijah. Tokrat na menijih ni bilo špagetov, hamburgerjev, pic in ostalega »džank fuda«. Vsak dan smo se poslužili različnih kulturnih kuhinj. Najbolj pa sem se presenetila z izbiro kosila v Hard Rock-u. Ker sem »fan« Hard Rocka, obvezno v vsakem mestu zavijemo v Hard Rock cafe na hamburger in nato v Shop po majčko. Kaj sem naročila, lahko vidiš na sliki in na sliki ni hamburgerja. 

 

Preskok pri prehranjevanju tudi na potovanju ni povzročal težav. Vse je namreč v glavi, le voljo moraš imeti in jasno zastavljen cilj. Pred zadnji dan sem zavestno tudi grešila. »Če priznaš, ti je pol odpuščeno« pravijo. Ampak tudi prav je, da kak dan narediš premor, kar ne pomeni, da moraš tisti dan vse pojesti za nazaj in naprej, ampak si privoščiš manjšo pregreho. 

 

Pred zadnji dan sem namreč oblekla kavbojke, na katerih sem mogla pošteno zategnit pas. Po treh tednih v programu Stopi nova Ti v Novo leto sem si rekla, da je to dan za »grešenje«. In smo šli na kepico sladoleda v Venchi- noro dober sladoled imajo.

 

 

 

Telovadbe še nisem omenila. Pred odhodom na počitnice sem obljubila, da bom 3 treninge opravila sama in obljubo sem izpolnila ter presegla svoje napovedi. Ne glede, da smo vsak dan prehodili od 10 do 18 km, moja Suuntica je pokazala porabo kalorij, ki jih ne pokurim niti po 1 urnem treningu. Zvečer je sledila še telovadba. Vsak večer sta rekli punci: čas je za trening, potem pa so talenti… in smo migali vsi. V stanovanju sem imela na razpolago pručko in stopnico. Že prvi dan me je mož postavil pred izziv – 100x dvig trupa na pručki.  Prvi dan sem pihala, komaj sem naredila 5 serij po 20. Zadnji dan je šlo že lažje, pristala sem na 4 serijah po 30. Vsak dan sem naredila 45 minutni trening z lastno težo. Po tednu dni držim stabilizacijo brez težav 5 serij po 3 minute. 

Kakorkoli napredek se vidi po treh tednih in prav zanima me, kakšne rezultate bom pridelala do naslednjega merjenja.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Zadnje objave

May 3, 2019

Please reload

Arhiv
Please reload

Spremljaj nas
  • Facebook Basic Square