Janja 2. blog

November 7, 2018

 

… I AM IN CHARGE OF HOW I FEEL AND TODAY I CHOOSE HAPPINESS …

 

Za mano je že tretji teden, ki sem ga uspešno premagala. Zadnje dni sem bila še posebej motivirana in sem se uspešno izognila vsej dobri in redilni hrani na več praznovanjih, ki sem se jih udeležila v prejšnjem tednu. Pravzaprav sem pričakovala, da mi bo težje in da bom na koncu popustila. Ampak sem uspešno zavila mimo sladic, pečenke, pečenega krompirčka in drugih dobrot. In moram priznati, da sem se pri tem odlično počutila … ponosna sama nase! 

 

Mislim, da sem končno odkrila tisto pravo kombinacijo prehrane in tudi vadbe, ki mojemu življenjskemu stilu najbolj ustreza. In trdno sem odločena, da se ne vrnem nikoli več nazaj … v čas lenobe, nezdravega in nerednega prehranjevanja, stresa itd. Moram storiti nekaj za svoje zdravje, za boljše počutje in boljšo samopodobo. Zakaj šele zdaj, če pa že eno leto hodim v fitnes? Ker sem se enostavno do sedaj učila o vadbi, o hrani, o kombinaciji obojega. In še vedno se učim. Sem pa na podlagi lastnih izkušenj prišla do nekaterih spoznanj. Prva, najpomembnejša ugotovitev, ki sem jo preizkušala kar eno leto je ta, da tudi če hodiš v fitnes in se redno gibaš, ne boš dosegal rezultatov, če boš pojedel vse kar vidiš. Enostavno je potrebno jesti zdravo, redno in količinsko ustrezno, glede na svoje aktivnosti čez dan. Druga ugotovitev je ta, da tudi če imaš urejeno prehrano, se je potrebno gibati. Poleti sem imela dva meseca »fitnes pavze« in sem mislila, da mogoče bom z urejeno prehrano vseeno normalno funkcionirala. Prvi mesec je bilo še vse v najlepšem redu. Drugi mesec pa sem zopet začela slabo spati, vse me je bolelo, ko sem se zbudila, izgubila sem kondicijo, postala sem lena. Torej, recept za uspeh je kombinacija obojega!!! V tem izzivu uspešno usklajujem oboje: gibanje in prehrano. Pa naj na kratko napišem, kakšno je stanje.

 

Hrana: Kombiniram hrano iz jedilnikov, katere nam CFT članom posreduje Nina. Poleg tega sem se povezala še z osebo, ki me je poučila o živilih in mi dala nekaj osnovnih smernic, kako kombinirati hrano skozi dan. Enostavno potrebujem nekoga, ki me bo budno spremljal, me motiviral, saj sem na področju prehrane precej labilna in hitro podležem sladkim pregreham. Izločila sem bele stvari (bel kruh, testenine, riž) ter zamenjala s pirinim in ajdovim kruhom, pririnim toastom, testeninam, rjavim rižem. Poleg tega pazim na vnos maščob. Jem petkrat na dan in sicer ob 6.00, 10.00, 13.00, 15.30 in 19.00. Ker imam toliko obrokov, nisem nikoli lačna in ničesar ne pogrešam.

Aktivnost: Vsak teden sem aktivna 5-6x. Včasih le s težavo skombiniram proste minute, ampak je gibanje na prioritetni listi, zato teh 30 minut/60 minut vedno najdem. Trikrat na teden hodim v fitnes, ostale dni telovadim doma. Aktivnost kot taka mi ne predstavlja večjih težav, saj sem že skoraj prišla v staro formo (pred dvomesečno pavzo) in se samo še nadgrajujem.

Počutje: Fenomenalno. Ne pretiravam, ampak že v nekaj dneh redne aktivnosti in predvsem urejene prehrane je sprememba neverjetna. Sicer sem imela res hud musklfiber nekaj dni (več kot 14 dni mimogrede), ampak danes sem polna energije in pripravljena na nove izzive.

Napredek: Kilogrami ostajajo enaki, izgubila pa sem 2 cm okoli prs in trebuha, ter pridobila 1 cm okoli noge. Procente maščobe sem izgubila in procente mišične mase pridobila. 

Sem res vesela, ker vidim, da gre na bolje! In grem naprej s še več motivacije in jasnim ciljem! MAMO TO!!!

 

Se beremo kmalu <3

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Zadnje objave

May 3, 2019

Please reload

Arhiv
Please reload

Spremljaj nas
  • Facebook Basic Square