Mateja 1. blog

November 3, 2018

 

 

Vse je enkrat prvič, včasih malo prej, drugič kasneje…moj prvi blog. V projekt Stopi Nova ti v Novo leto sem prišla, tako kot se v jasnini zvezda utrne z neba. Postavljena pred izziv, sicer z nekaj treme, ampak predvsem zaradi sebe in svoje slabosti. Od nekdaj sem gurmanka, včasih sem pojedla gore hrane, zdrave in nezdrave, pa se ni nikjer poznalo. Seveda sem vso hrano pridno pokurila s športnimi aktivnosti, ki me spremljajo vse od malih nog.

Ampak po drugem porodu pa so se vsa pravila, ki so do takrat veljala pri meni, porušila kot hišica iz kock. Po prvem porodu sem po treh mesecih že pridno vadila v fitnesu, tekla okoli jezera ter omejila količinski vnos hrane,… Po drugem porodu pa te volje ni in ni bilo. Še kot mlada mamica sem zelo težko »vozičkala«, najrajši sem šla do najbližjega parka in počivala na klopci. Da o hrani ne govorim, iz dneva v dan je bil količinski vnos hrane večji, pravzaprav sem se kmalu zavedala, da sem padla v prehransko motnjo zaradi preutrujenosti po porodu.

 

En lep dan me v roke vzame moja Urška, ki je pridno trenirala na vodenih vadbah. Po dolgem odlašanju sem se z njo odpravila na vodeno vadbo. Katastrofa! Naslednji dan ni bilo mišice, ki me ne bi bolela. »Pa saj to ne more biti res! Še dobro leto nazaj te mišice niso nič bolele pri dvigovanju uteži.« Doživela sem pravo razočaranje. Z muko sem z Urško hodila na vodeno vadbo ter počasi, počasi ugotovila, da le ni tako slabo prihajati nazaj v formo.

In so se te vodene vadbe tudi kmalu končale, ker je moja motivatorka Urška zanosila in ostala sem sama. Kaj pa sedaj? Od kar sem v puberteti dala na klin skok v višino, sem vse do prvega poroda najraje tekla. Pa dajmo poskusiti zopet s tekom, sem si rekla. Prvi, drugi, tretji dan… počasi sem prišla nazaj v tekaški ritem. Ampak nekaj je manjkalo… povprašam naokoli, kdo ponuja še kakšne vodene vadbe za oblikovanje telesa in dobim informacijo, da vse več punc hodi na vadbe k Nini Pirečnik.

Torej gremo poskusit… »Če je nov ponudnik, se bo sigurno potrdil za stranke, da bodo zadovoljne« si mislim. In res. To je bilo pred več kot 6 leti.  Z veseljem sem hodila na vodene vadbe in vsak drug dan teč. Vse lepo in prav, kondicija, moč sta se povrnili, tudi nekaj kilogramov je splahnelo. Po vseh teh naporih se je tudi želja po hrani nekoliko umirila, ampak prevečkrat je bila želja po nezdravi prehrani premočna od vseh treningov.

Zato sem tistega davnega septembra, ko sta Nina in Damir prvič omenila, da sta ustvarila nov program takoj pohitela s prijavo. Program CFT© je ponujal celoto, prehransko in fizično ravnovesje. Kaj si lahko želiš več kot to? Torej od prve sezone sem zvesta uporabnica programa CFT©. Poleg 3x tedenskega obiskovanja programa CFT©, sem se večkrat odpravila teč, predvsem zjutraj ali za vikende, ko je bilo več časa.  

 

Vmes so se seveda v vseh teh letih pojavile občasne poškodbe, včasih od pretiravanja, včasih iz neupoštevanja napotkov, ki pa sem jih večino hitro sanirala. Ampak letos na začetku poletja pa sem pridelala večjo poškodbo med tekom. Prenehala sem s treningi, teči tako ali tako nisem mogla… Zvezde nikakor niso bile poravnane, zato sem k neuspešnemu okrevanju dodala še tolažbo v prekomernem prenajedanju.

 

Kilogrami na tehnici so poskočili. Bolečini v stopalu in levi nogi sta se počasi umirjali, vendar kako dobiti zopet tisto voljo za ponovni začetek? Na srečo je mož po dopustu rekel, da sedaj gre zares. Oba sva se vrnila v telovadnico, vendar bolj s polovično voljo. Zopet je rešitev našla Nina, ki je prijavila nov izziv s projektom Stopi Nova ti v Novo leto.

Kako je potekalo prvih 14 dni v projektu? Kot pred 5 leti, ko sem vstopila prvič v CFT© program. Doma smo pospravili omare s hrano, šli v nabavo zdrave hrane. Vsak večer pripravim obroke, ali le delno, za naslednji dan. Zjutraj mož pripravi zajtrk… ja ja, tole je kar lep čas črtal iz seznama jutranjega rituala. V službo nesem celo vrečo obrokov. Sodelavci se mi samo smejijo, koliko različne hrane pojem. Prav nikakor niso navajeni, saj sem prej prišla mogoče z vnaprej pripravljenim enim, največ dvema obrokoma. 

 

Volja do treningov se prebuja, pravzaprav se lahko zahvalim naši Simoni, ki me vsak trening spodbuja in prav z veseljem pridem na novo uro. Najbolj pa me zanima, kaj bova lahko skupaj ustvarili do januarja?

 

Spremljaj me še naprej. Se kmalu beremo. 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Zadnje objave

May 3, 2019

Please reload

Arhiv
Please reload

Spremljaj nas
  • Facebook Basic Square