Ajda 1. blog

October 25, 2018

Prvi teden projekta je za mano, sedim pred računalnikom in razmišljam, kako začeti pisati prvi blog. Pa bom začela kar na začetku, kako sem sploh prišla do programa CFT.

 

Že od osnovne šole imam probleme z odvečnimi kilogrami, vse skupaj pa se je začelo, ko sem prenehala rasti pri približno 12 letih. V srednji šoli sem počasi pridobivala na teži, nikoli nisem posebej pazila pri prehranjevanju in nisem se redno gibala oz. sem se gibala čisto premalo. Vedno sem rada smučala, igrala odbojko in rolala, vendar so bile te aktivnosti premalo, da bi lahko vzdrževala svojo telesno težo.

 

Ko sem začela študirati v Mariboru, se je vse skupaj nadaljevalo. K temu so veliko pripomogli študentski boni, neredno prehranjevanje, izpuščanje zajtrka in seveda torkove študentske zabave. V času študija sem pol leta preživela še v Španiji na izmenjavi in nekaj časa v ZDA in vse to skupaj je pripomoglo, da sem prišla do previsoke teže.

 

Pred skoraj enim letom, ko se je na tehtnici prikazala najvišja številka v mojem življenju, sem se odločila da temu naredim konec. Tako sem se še nekaj dni pred novim letom vpisala v fitnes in ga začela obiskovati nekajkrat na teden. Že takrat sem sicer iskala osebnega trenerja, ki bi mi malo pomagal, vendar je bilo vse skupaj predrago. V fitnesu sem vztrajala nekaj mesecev in kazali so se prvi rezultati. Izgubila sem nekaj kilogramov, vendar je šlo prepočasi.

 

Ko sem konec maja brskala po Facebooku, sem naletela na objavo NYC gym fitnesa, ki je ponujal brezplačni preizkusni trening. Brez pomisleka sem se takoj prijavila, da bi videla, kakšen program ponujajo. Še vedno se spomnim svojega prvega treninga, bil je trening rok, ki je bil zelo naporen, saj rokam nikoli nisem posvečala posebne pozornosti in treningov. Še cel vikend sem imela tak »musklfiber«, da sem komaj vzdignila roke. Takoj naslednji teden sem začela z resnimi treningi in tako sem nadaljevala vse do danes. Po približno dveh mesecih sem se tako navadila na treninge, da sem začela fitnes obiskovati 4x tedensko namesto 3x. Treningi so težki, vendar sem se na njih navadila do te mere, da se v fitnes odpravim z veseljem in treningov nikoli ne izpuščam, ker se zavedam, da je konstantnost zelo pomembna.

 

 

 

 

 

 

CFT program predstavlja točno tisto, kar sem že v začetku leta iskala, vendar neuspešno. V fitnesu se počutim odlično, vzdušje je zelo dobro in v tem času sem navezala tudi nekaj stikov. Predvsem pa mi je pomembno to, da vaje izvajam pravilno in učinkovito, ob tem pa se z ostalimi sotrpini spodbujamo med sabo.

Na projekt »stopi nova ti v novo leto« sem se prijavila predvsem zaradi dodatne motivacije pri izgubi teže in novih izzivov. Motivacije za treninge do zdaj še ni zmanjkalo in upam da je nikoli ne bo.

Verjamem da bo napeta borba in naj zmaga najboljša!

 

Se beremo naslednjič.

Ajda

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Zadnje objave

May 3, 2019

Please reload

Arhiv
Please reload

Spremljaj nas
  • Facebook Basic Square