Janja 1. blog

October 24, 2018

Ko je prvič potekal projekt Stopi NovaTi v poletje, sem ga z zanimanjem spremljala, redno brala bloge tekmovalk, in si po tihem želela, da bi lahko tudi sama kdaj sodelovala v kakšnem projektu s tako kul končno nagrado – lepotni poseg s strani Medical Group Fabjan. Minila sta dva meseca in že sem videla na instagram profilu NYC-GYM-a, da se bo začel nov projekt. Ker me je zanimalo, kdo vse bo sodeloval v projektu, sem povprašala našo šefico, trenerko, svetovalko, psihologinjo Nino, kakšni so pogoji sodelovanja. In… dobila sem priložnost. JUHEEEJ!!!

Zakaj je ta projekt tako pomemben zame. Naj začnem na začetku. Nikoli nisem veljala za suhico, ampak sem imela nekako normalno obliko postave, zato se z njo nisem nikoli pretirano obremenjevala. Vedela pa sem, da se moram malo nadzirati pri vnosu sladkega in hitre hrane. To mi je nekako do časa študija kar dobro uspevalo, saj sem doma večkrat telovadila, šla na daljši pohod ali kako drugače skrbela za gibanje. Ko sem odšla v Maribor študirat pa se je stvar nekoliko spremenila. Ker sem imela pouk tudi popoldne ali do večera, sem velikokrat posegla po hitro pripravljeni hrani. Poleg tega sem večino časa presedela na stolu ali preležala ob gledanju serij. Med tem časom pa so se kilogrami pridno seštevali. Po rojstvu dveh otrok je bilo stanje še slabše. Kar naenkrat sem imela 15 kg več kot v srednji šoli, pa je minilo le nekaj let od obiskovanja le-te. Obremenjevanje glede izgleda je bilo vedno večje. Ampak samo pritoževanje ne reši ničesar. Stvari sem vzela v svoje roke in poklicala Nino.

V fitnes hodim že od septembra 2017. Začetki so bili izjemno težki. Po vsakem treningu in še več dni za tem, me je bolela prav vsaka mišica v telesu. Večkrat sem si rekla: »A mi je treba tega?« Ampak, če želim imeti dobro postavo, je treba za to pač nekaj naredit. To sem si govorila še dva meseca po začetku, potem pa mi je »fitnes zlezel pod kožo«. Redno, trikrat na teden, sem obiskovala fitnes vse do avgusta letošnjega leta. Potem sem odšla na morje za daljše časovno obdobje, kjer sem živela »po starem«. Nekaj dni mi je to zelo ugajalo. Potem pa so se začele težave s prebavo, ves čas sem bila napihnjena, vse kosti so me že bolela od ležanja itd. Ko sem prišla z morja pa se nekako nisem uspela »spraviti« v fitnes. Zakaj?? Ker sem vedela, da me bo zopet vse bolelo in da bom zopet mogla jesti solato (prej je namreč nisem niti povohala), avokado (nevem sicer kakšnega okusa je, ampak res mi ni, da ga jem) itd…

In potem….se začne izziv. Težko pričakovani dan. Konec z lenarjenjem, konec z nezdravo hrano. Projekt Stopi NovaTi mi predstavlja velik izziv. Želim si namreč preizkusiti samo sebe, ali zmorem tri mesece živeti zdravo in se redno gibati. Kar se tiče gibanja…no problem!!! Kar se tiče hrane…big problem. In ta izziv mi predstavlja veliko, veliko motivacijo, predvsem kar se tiče hrane. Zdrava hrana, nič sladkega, nič McDonaldsa, nič sladoleda itd. Da se bom lažje nadzirala, sem si naredila plan treningov in napisala jedilnik za 14 dni vnaprej. Tako imam vse v naprej določeno in nimam izgovorov, da nimam časa ali določene hrane v hladilniku. NI IZGOVOROV!

 

Prvi teden je minil izjemno hitro. Ampak vsak začetek je lep in poln pričakovanj. Motivacija je na vrhuncu, treningi izjemno naporni, jedilnik pa v skladu z dovoljenimi živili. Počutje: fenomenalno. Volja: maksimalna. Ali mi bo uspelo zdržati še naslednjih deset tednov? Spremljajte me in NYC-GIM na socialnih omrežjih, kjer vas bom sprotno obveščala o svojih napredkih.

Se zopet beremo čez 14 dni…<3

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Zadnje objave

May 3, 2019

Please reload

Arhiv
Please reload

Spremljaj nas
  • Facebook Basic Square