NovaTi - Petrin blog #4

June 19, 2018

Vas zanima v čem je sploh problem vsega tega hujšanja in izgubljanja kilogramov? No pa to niso samo moje ugotovitve, ampak to je nekako splošno znano, vendar da nekateri potrebujemo, da sami sebi dokažemo in da to izkusimo na lastni koži. Večina vas že ve o čem bom govorila v tem blogu, tisti, ki pa še ne ga pa itak morate prebrati do konca. Ja no, edini in največji problem je HRANA.

 

Bila sem na dopustu, kjer sem imela na voljo polni penzion, to pomeni tri obilne obroke, ki sem jih lahko sestavljala sama po mili volji. Rekla sem si, da sedaj je pa čas da vidim, kako je če se držiš zdrave prehrane in še zraven ne pretiravaš. Torej zajtrk je bil sestavljen iz jajc, zelenjave, tu in tam kakšnega sira in pršuta, ter seveda kave. Hitro je bil želodec poln in ja gremo iz restavracije. Prehranjevala sem se popolnoma drugače kot moj partner. Lotila sem se dopoldanskih aktivnosti (fitnes, telovadba, plavanje..) in glejga zlomka, okoli ene ure se meni želodec oglaša, vsak dan. Po dveh dneh mi partner reče kako sem lahko tako hitro lačna. Hja ne vem bila sem. Kosilo je bilo sestavljeno iz čiste juhe s peteršiljem in korenčkom ter mesa ali ribe, zelenjave in solate. Prav takšna pa je bila tudi večerja. Skratka rada bi vam povedala, da sem, bila okoli šeste ure spet lačna. Prav smejala sem se, ko sem poslušala druge, kako so napihnjeni, kako jih tišči v želodcu, kako že komaj čakajo da gredo domov, da ne vidijo te restavracije. Jaz pa sem se počutila lahkotno in dobesedno prazno vsake štiri ure.

 

In potem pridem domov in me čaka en kup obveznosti in zaključkov in raznoraznih dobrot in en dan malo skreneš in že se ne počutim  dobro. Tako, da dokazano je da lahko največ naredimo s pravilnim prehranjevanjem, če se pa gibamo zraven je pa še rezultat toliko boljši, prav tako kondicija in vsesplošno počutje. In ko pri meni pridejo dnevi, ko si ne morem vzeti časa za zdrave uravnotežene obroke (govorim o kosilu in večerji) mi slaba vest zelo hitro trka na vrata in takrat se lahko zgodi tudi to, da mi pade motivacija in hitro sem na starih poteh. In ravno nekaj dni nazaj sem se spraševala, pa kaj mi je treba tega bilo, en kozarec tega in onega, na koncu še ena sladica grrrrrrr, kako sem bila jezna sama na sebe. In glejga zlomka, reklama na radiu, da smo močnejše od izgovorov. Seveda sem močnejša in gremo dalje, do konca, novim izzivom in zmagam na proti.

Radi se imejte in vsak dan se smejte ☺

 

Petra <3

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Zadnje objave

May 3, 2019

Please reload

Arhiv
Please reload

Spremljaj nas
  • Facebook Basic Square