NovaTi - Majin blog #4

June 14, 2018

Počasi se bližamo koncu projekta.

 

V tem času sem se že navadila svojega novega stila življenja in dnevi tečejo utečeno.

Želja po sladkem je vedno prisotna ampak se ji s pridom upiram, če je resnično kriza imam za rezervo 70% temno čokolado, ki jo pojem en košček in me hitro mine :D  

 

Zanimivo je, kako ljudje jemljejo moje nove prehranjevalne navade kot neko dieto. Kako ti gre dieta? Je eno izmed pogostejših vprašanj, ki jih dnevno slišim. Ampak to ni dieta. To je sprememba načina življenja in sprememba slabih prehranjevalnih navad v zdrave. Jaz po koncu tega projekta ne mislim odnehat in se poslužiti starega načina življenja. Zmaga ali ne, jaz ostajam pri tem kar sem začela.

 

V soboto smo bili na praznovanju 18 rojstnega dne sestričninega sina Nina. Super se mi je zdelo ker je spekla jogurtovo torto z jagodami brez dodatnega sladkorja (recept najdeš tukaj ), da se je tudi zame našlo nekaj. Vsi so me začudeno pogledali. A ti boš tudi torto? Pa ja ne smeš ti tega. Ne smem? Pa res ne smem? Glede na to da čez teden ne zaužijem nič sladkega, se ne bašem z čipsom, čokolado, sladoledom itd. in imam redno 3-4 obroke na dan najmanj iskreno mislim da mi en košček torte v nedeljo popoldan ne bo škodil. 

 

In tako sedim in razmišljam koliko ljudi ima nekakšno napačno predstavo še vedno o tem kaj želimo jaz, Petra in Anja doseči in nekako približati ljudem. Seveda je glavna motivacija neverjetna nagrada, ki na koncu poti čaka zmagovalko ampak v prvi meri pa mislim, da se vse tri strinjamo, da delamo za sebe in svoje počutje, zdravje. Mi tri nismo na dieti. Mi smo na celostni spremembi načina življenja in razmišljanja tako o hrani kot rekreaciji. Hrana ni več naš največji sovražnik. Ja, je na začetku težko se na novo privaditi nekemu sistemu in pripravi hrane ampak vse se da, če je želja in močna volja.

 

Super je, ko se zjutraj ne zbudim slabe volje in s težavo stopim do omare in razmišljam kaj obleči. Vse mi je vedno bolj ohlapno in komaj čakam da grem do trgovine z oblačili in si nakupim kaj novega v manjši številki. Vse kar mi je bilo tesno in se je videl kot sem že omenila muffin čez hlače, tega je vedno manj. In počutim se vedno boljše v svoji koži, kar mi je najbolj pomembno.

 

Do naslednjič..

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Zadnje objave

May 3, 2019

Please reload

Arhiv
Please reload

Spremljaj nas
  • Facebook Basic Square