NovaTi - Petrin blog #3

May 30, 2018

 

Hej, hej!

 

Spet se vam malo javljam, da delim z vami, kako mi kaj gre in kaj počnem. Tokrat, bi vam rada povedala nekaj o svoji disciplini in motivaciji. Kaj sploh je DISCIPLINA? V SSKJ najdemo tole: disciplina je podrejanje, podreditev pravilom, predpisom, ki so obvezni za vse člane kake skupnosti,…itd. V mojem primeru (izgubljanje kg), sem podrejena sama sebi in disciplino sem uvedla sama, torej je zame disciplina držanje jedilnika, redno prihajanje na telovadbo in aktivno sodelovanje na treningu, in ker sem si v prvem tednu zastavila cilj, da bom redno telovadila tudi doma in kolesarila, sta tudi ti dve postavki del moje discipline. Največji del discipline pri meni je prehranjevanje doma. Doma zajtrkujem, v službo pa si odnesem kar nekaj paketkov in sicer v enem je sadna malica, v drugem in tretjem pa je kosilo, ki se sestoji iz ribe ali mesa ter zelenjave in solate. In tu res ni težave »zdržati« in se držati prehrane, najtežje nastopi po službi, ko pridem domov. Ko se non stop odpira hladilnik, sinova si kar naprej nekaj pripravljata za jest. No tudi jaz vstanem iz udobnega kavča in odprem hladilnik, ampak vsakokrat rečem NE, ne nezdravi hrani. In to je zame največja zmaga in disciplina. Za mano je tudi teden, ko sem imela veliko priložnosti za pregrehe, pa sem rekla NE. No bil pa je tudi moj rojstni dan in sem se odločila da spijem en kozarec šampanjca in nič več (upam, da se na tehtnici ne bo poznalo J).

In od kod motivacija? In kaj sploh je MOTIVACIJA? Motivacija (SSKJ) je psihološki element, ki spodbuja organizem, da ravno v skladu s svojimi cilji, željami, potrebami….itd. Motivirana sem zaradi sebe, svojega zdravja in počutja. Naj povem, da sem »anti tabletoman« in da tableto proti bolečinam vzamem, ko je res hudo, in me prav strese, ko pomislim, da bi morala jesti tablete zaradi kakšne bolezni, ki mi jo je povzročila debelost. Zavedam pa se, da me lahko to hitro doleti, kljub izgubljanju kilogramov. Motivirana sem tudi zaradi vas, ki me spremljate, berete in gledate. Veliko ljudi srečujem, ki mi kar čestitajo in vzpodbujajo, da naj nadaljujem in grem do konca. Tako je, skupaj gremo do konca in morda prepričamo še koga, da se odloči in spremeni svoj slog življenja.

Na koncu pa še en sladkorček: grem v Hotel Paka po tortico za kolegico, da jo počastim za svoj rojstni dan (kolegica je bolna in sem ji želela polepšati dan). Pristopim do hladilnika, naročim tortico in rečem »za zraven prosim!« In kar naenkrat pristopi k meni gospod Jasmin in začne: »Mene pa zanima, kakšno tortico si je zdaj gospa naročila? To vprašanje še nekajkrat ponovi, jaz cela v šoku kaj se zdaj dogaja. No potem se vse zmeniva se začneva oba smejati in tudi Jasmin mi pove svojo zgodbo o izgubi kilogramov in da me podpira itd… v glavnem polno smeha zaradi te tortice… Skratka lepo je, ko veš da imaš podporo doma in širši okolici.

 

Živa, saj veš itak si carica in Hvala ti. Skupaj do cilja. Naslednji teden me čaka nov izziv, in sicer kako preživeti in izgubiti kilograme v toplicah J. Se vam javim od tam, do takrat pa se imejte skrajno lepo in seveda ne pozabite me spremljati na FB strani NYC GYM-a.

Rada vas imam

Petra <3

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Zadnje objave

May 3, 2019

Please reload

Arhiv
Please reload

Spremljaj nas
  • Facebook Basic Square