NovaTi - Majin blog #3

May 28, 2018

A je že teden mimo?

 

Kako je bil ta teden?

 

Kar se tiče prekrškov ta teden končno brez. Juhu..uspešno sem se izogibala raznim mislim na sladoled z čokoladnim prelivom, Hoferjevim mamljivim torticam in celo koščku Kinder čokolade, ki mi jo je ponudila sestrična Sabina ob koncu delovnega dne. ''Daj no..vsaka pol.'' Me je prepričevala. Odločno sem ji odvrnila:''Ne. sorry, niti pol je ne bom..nič.'' Skomignila je z rameni in ugriznila vanjo. ''Veš kaj..nič nisi zamudila..očitno sem jo imela že kar nekaj časa v torbici. Ni preveč dobra.'' Od srca sem se nasmejala. To je to. Karma. (Rada te imam vseen Binči moja :* ) 

 

Kar se tiče športnih aktivnosti sem v fitnesu bila pridna in švicala na polno. Zadnji dan ko je bil dan tehtanja me je trening imel Damir.  Z Janjo naju je popolnoma uničil. ''Sama si prosila, da te treniram, potem pa jokaš.'' se je nama smejal. Tisti trenutek, ko sva na pol mrtvi ležali na tleh fitnesa nama njegove opazke niso bile prav nič smešne. Pa saj nisva zares jokali...niti nisva jamrali..mogoče maaaloo maloo obžalovali vmes med težkim treningom in Damirjevim glasnim spodbujanjem, da nema pavze. Ampak, ko je konec, sva se počutili prav fajn in vsaj en kilogram lažje..recimo.

 

Ta teden sem tudi veliko slišala vprašanje: In kako ti gre? Se kaj pozna? Se držiš hrane?

 

Hm..ta vprašanja...iskreno..ne vem kako mi gre? Meni se zdi, da dobro ampak verjetno bi mi lahko šlo še boljše. Malo sem razočarana sama nad sabo, ker se res trudim in držim jedilnika in se mi zdi, da se počasi in premalo vse skupaj premika..nekako sem sem ta teden pripravljala, da bi malo več še naredila doma, izven fitnesa. Šla teč ali opravila domači trening. Nekako se mi ni izšlo...ups...(lenoba je kriza, trudim se jo napoditi) in ja iskreno povem, da sem še vedno lena za telovadbo doma..rabim nekoga da me priganja, ampak morala se bom naučiti priganjati samo sebe.

 

Edino kar sem v tem tednu naredila izven planiranega treninga in da je bilo povezano s športom je ogl

 

ed rokometne tekme. Sestričnina hči Neli je del ekipe Mlajših deklic A za ŽRK Velenje in to soboto so odigrale finalno tekmo proti Krim Mercator. Glasno smo navijali, tekma je bila napeta do zadnje sekunde, ampak jim je uspelo. Postale so DRŽAVNE PRVAKINJE. Ne bom lagala. Utrnila se je solzica ponosa ob koncu tekme in gledanju njihovih nasmejanih obrazih polnih veselja. 

 

Dobro dobro, da ne zaidemo izven teme, ampak mogla sem jih pohvalit. 

 

Gremo k drugemu vprašanju..se kaj pozna? Se kaj pozna?! Hm..ja pa ne? Ne vem? Ja?

Ok od začetka projekta do danes sem izgubila v pasu 5cm in 4% maščobe. Kar je super, ampak jaz sem še vedno pričakovala da bom v enem mesecu naredila iz sebe top model..mislila sem narobe. Gre počasi, ampak važno, da gre v pravo smer. Zanimajo vas kg ne? Še kar 69 kg ampak glede na to. da se po tem tehtanju kg niso premaknili so se pa zato maščobe zmanjšale za 2% in povečala mišična masa, ter zmanjšali centimetri me je to malo potolažilo. Ampak čisto malo. Nasmeh je bil kisel in poln razočaranja. Razočaranja nad sabo. Tako sem si želela en kilogram manj. Zaradi tega sem se odločila, da brcnem lenobo skozi vrata in ji rečem adijo in začnem malo več delati na cardiu še sama doma. Začela bom teč. Zjutraj pred službo. Saj bo šlo.

 

Hrana..kako gre hrana? Zdaj po skoraj končanem mesecu odlično. Navadila sem se. Še me ob vročih dneh ponesejo misli do sladoleda oblitega s čokolado v sladkem kornetu, ampak se uspem upreti skušnjavi. Če mi začne dišati sladko si raje vzamem nekaj grozdja, domače češnje so ravno dozorele, ali pa pojem par jagod in tako z sadjem nadomestim željo po sladkem.

 

Včeraj me je potolažila tudi moja sotekmovalka Petra: '' Pridi k meni na sladoled, na čisto naravnega samo iz zmrznjenega sadja, brez vsega.'' Vmes smo se pohecal, da mi ga bo verjetno sladkala ko bom šla na wc. Zdrava tekmovalnost pa to :) 

 

 

Skratka plan za novi teden in za naprej je:

-izogibaj se domače tehtnice in se tehtaj samo v fitnesu

-začni migati tudi dneve, ko nimaš treningov

-še naprej se uspešno bori proti skušnjavam

 

Kaj pa napotki vam? Še naprej me podpirajte in vspodbujajte.

Se beremo.

Pozdravček,

Maja

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Zadnje objave

May 3, 2019

Please reload

Arhiv
Please reload

Spremljaj nas
  • Facebook Basic Square