PROTEINSKI SHAKE Z VODO ALI Z MLEKOM?

August 7, 2017

 

Eden od večnih dilem vseh športnikov, ki uporabljajo sirotkine beljakovine je, ali jih zmešati z mlekom ali z vodo. Tega podatka nam ne zaupajo niti proizvajalci na svojih proizvodih. 

Ali proteinske shake-e mešati z vodo ali mlekom, je odvisno predvsem od vaših ciljev. Torej ali želite delati na  mišični masi z zmanjšanjem vnosom maščob, ali za povečanje mišične mase kot tudi telesne teže na splošno. Še ena stvar, ki jo je treba upoštevati je, kako vaše telo reagira na mleko. Nekateri ljudje so občutljivi na mleko in mlečne izdelke ter njihovo telo težje prebavlja proteinski shake zmešan z mlekom.

 

Če želite, da bi pridobili na telesni teži in ne posvečate veliko pozornosti na kalorije, potem lahko varno kombinirate z mlekom. Mleko ima dodatno število kalorij in maščob, tako da boste zagotovo imeli veliko več energije in kalorij v telesu, če beljakovinski prašek mešate v kombinaciji z mlekom. Pomembno je omeniti, da telo absorbira sirotkine beljakovine počasneje, če je v kombinaciji z mlekom, ker mleko vsebuje samo znotraj določene odstotke maščobe. 

 

Če je vaš glavni cilj zmanjšati podkožno maščobo in dobiti na mišični masi, potem je zelo priporočljivo, da sirotkine beljakovine pijete v kombinaciji z vodo. Voda ne vsebuje nobenih dodatnih maščob niti kalorij, tako da na ta način vnesete čiste proteine in dodanih sestavin v organizem. Okus beljakovinskih shake-ov z vodo je nekoliko slabši v primerjavi z okusom beljakovinskih shake-ov iz mleka, ampak sčasoma se navadiš na okus. Upoštevajte, da ne uživate sirotkine beljakovine, zaradi dobrega okusa, ampak za doseganje športnih rezultatov. Beljakovine v kombinaciji z vodo, telo hitreje absorbira in hitreje začnejo ščititi mišična vlakna pred poškodbami med vadbo.

 

 

Z mlekom ali z vodo, to je vaša izbira :)

 

(Vir:https://www.workout.ba)

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Zadnje objave

May 3, 2019

Please reload

Arhiv
Please reload

Spremljaj nas
  • Facebook Basic Square