31.5.2017 Svetovni dan ŠPORTA in NEKAJENJA

May 31, 2017

 

 

Šport je igra ali aktivnost in je ključen del človekovega zdravja. Ima glavno besedo pri vzdrževanju kondicije, lepega telesa, pomaga pri krepitvi zavesti, hrani duha in je tudi način preživljanja prostega časa velikih množic. 

 

Vsekakor je danes dan brez izgovorov, da se ne bi malo premigali. Tudi v našem fitnesu NYC GYM vabimo ob 18:00 uri na brezplačno vadbo v naravi z ekipo SUMMER CAMP. Lokacijo vadbe sporočimo na naši FB strani.

 

Vam pa ponujamo par predlogov, kako izkoristiti današnji dan v pravem pomenu:

- obisk našega fitnesa, vadbe na prostem ali v zaprtem prostoru

- tek okoli jezera

- sprehod

- kolesarjenje

- obisk bazena in plavanje

- igre z otroci na prostem

- obisk rekreacije s svojimi prijatelji (nogomet, košarka, odbojka, tenis...)

- in še bi lahko naštevali... 

 

31. maj pa je tudi svetovni dan nekajenja in njegov namen je opozoriti na škodljive posledice kajenja, o katerih smo pa verjetno vsi več ali manj dobro obveščeni. Namen ni prestrašiti, vendar samo opozoriti na bolezni dihal in ožilja, rakava obolenja in prav tako na dejstvo, da kadilci umirajo prej. Svetovni dan nekajenja je poziv, da kadilci vsaj en dan preživimo brez cigareta in če je le možno, prekinemo to slabo navado, saj ne samo da kajenje škoduje zdravju, v nekaterih primerih celo ni privlačno in na leto nas cigareti stanejo ogromno denarja. Zato je 31. maj dan brez nikotina in mogoče se kdo odloči, da bi pa vendarle bilo smiselno nehat.

 

 

(Vir:http://www.vitafit.si)

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Zadnje objave

May 3, 2019

Please reload

Arhiv
Please reload

Spremljaj nas
  • Facebook Basic Square