VAJE ZA RAVEN TREBUH

May 24, 2017

Včasih se zdi pot do ravnega trebuha in vidnih trebušnih mišic kot iskanje skritega zaklada. Samo prebiranje takšnih in drugačnih blogov ter raznih priporočil, vam ne bo pomagalo. Potrebno je vložiti tudi nekaj truda iz vaše strani. Postati in ostati moramo disciplinirani pri prehrani, tekočini in seveda pri telovadbi. Pripravili smo vam sklop vaj za raven trebuh, katere lahko izvajate doma. Pa veliko sreče :)

 

 

Trening za trebušne mišice

To je eden izmed najboljših in najlažjih vaj za začetek. Stojte z nogami poravnanimi z rameni, nato zategnite vaše trebušne mišice in hkrati počasi upognite kolena. Potisnite medenico naprej, tako da je vaš hrbet ukrivljen. Vrnite se nazaj v center in nagnite medenico nazaj. Izvedite to vajo 15 krat na vsaki strani.

 

Dviganje nog na stolu

Za to vajo uporabite kateri koli stol. Vse kar morate storiti je, da sedete na stol, poravnate hrbet, položite roke na sedež stola, nato pa počasi dvignite kolena proti prsim in jih počasi spustite ponovno nazaj. Med vajo dihajte počasi. Opravite 2 seta vaj vsaj 10-15 krat

 

Trebušnjaki

To je dobra vaja za zgornje, spodnje in poševne trebušne mišice. Začnite leže na tleh z nogami trdno na tleh, roke združite za glavo. Dvignite zgornji del telesa tako, da stisnete vaše trebušne mišice in ko ste na pol poti, držite 3 sekunde. Potem počasi spustite svoje telo nazaj na tla. Naredite vsaj 30 trebušnjakov.

 

Vaja Sveča

Ležite na hrbtu z rokami za hrbtom. Medtem ko dvigate noge čez boke izdihnite, noge so tako pravokotne na tla, nato nekoliko podaljšajte razdaljo med nogami. Ko noge spuščate vdihnite. Začnite s 4 do 5 nizi, nato pa povečajte na 10.

 

Upogibanje z kettlebells

Ta vaja je koristna za vaše poševne mišice. V desno roko vzemite utež kettlebell in začnite z vajo preprijemanja. Pri tem poskrbite za to, da je vaša dlan obrnjena proti vašemu telesu. Noge morajo biti poravnane s širino ramen. Počasi položite levo roko na bok in upognite zgornji del telesa v desno, medtem ko sta glava in telo obrnjena naprej. Vrnite se v začetno pozicijo in ponovite isti premik na levi strani. Vadite 20 ponovitev.

 

Vaja kolo

Kolo je najboljša vaja za izboljšanje stanja vašega trebuha. Pomaga vam ohraniti stabilen trebuh, medtem ko z gibanjem kurite maščobe. Vajo izvedite, tako da ležite na tleh, postavite roke za glavo in dvignite kolena od tal. Potegnite svoj desni komolec proti vašem levem kolenu, medtem ko se gibate kot da kolesarite, nato zamenjajte položaj komolca

.

Kettlebells vaja

Ta vaja je usmerjena na poševne, osnovne mišice in ramena. Stojte naravnost, z nogami v  širini bokov. V vsako roko vzemite kettlebell in počasi upognite kolena. Dvignite roke, tako da so ročke nad glavo in se sprostite. Nato nagnite vašo glavo, roke in trup v desno za 2 takta, nato pa se vrnite nazaj v prvotni položaj in ponovite na levi strani. Opraviti najmanj 10 ponovitev.

 

Deska

Lezite na tla z obrazom navzdol tako, da zgornji del telesa podpirajo podlakti. Dvignite vaše celotno telo od tal podprto na podlakteh in prstih, ki tvorijo ravno črto. Izvedite 3 ponovitve, držite 15 do 20 sekund.Vaja Ura za

izvedbo te vaje potrebujete vadbeno žogo. Postavite svoj hrbet na žogo tako, da so noge poravnane z boki. Iztegnite roke nad glavo, ter raztegnite vaše trebušne mišice, nato pa zavrtite svoje telo kot uro. Izvedite 10 vrtljajev na vsaki strani.

Vir:(http://lifestyle.enaa.com

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Zadnje objave

May 3, 2019

Please reload

Arhiv
Please reload

Spremljaj nas
  • Facebook Basic Square