5 stvari, ki jih po vadbi nikoli ne smete narediti

April 4, 2017

Ko se odpravljate v telovadnico, zagotovo poskrbite, da s seboj vzamete sveža oblačila, vodo, in brisačo. Kaj pa to, česar ne morete spraviti v nahrbtnik, a je prav tako pomembno? Preverite, kaj spada med »obvezno opremo« po vadbi.

 

 

 

 

 

 

Zadostna količina vode
 

Med samo vadbo navadno nimate dovolj časa, da bi nadoknadili vso izgubljeno tekočino. Zato je pomembno, da takoj po treningu spijete več vode kot običajno.

 

 

 

Prava prehrana
 

Hitra hrana upočasni prebavni proces, zato si je po naporni aktivnosti ne želite. Privoščite si raje živila, ki hitro vstopijo v krvni obtok. Tako si boste hitreje napolnili baterije po treningu.

 

 

 

Razgibavanje
 

Včasih iz telovadnice že hitite na nujen sestanek in vam prihranjene minute, ko izpustite razgibavanje, pomenijo veliko. Vendar je po naprezanju mišic nujno, da si vzamete čas za nekaj 10 sekundnih vaj za raztezanje. Če izpustite razgibavanje, ste veliko bolj dovzetni za poškodbe.

 

 

 

Aktivno preživet odmor
 

Po vadbi dneva ne smete preživeti v sedečem položaju. Vaše delo v pisarni ne bo izginilo, lahko pa si vzamete nekaj trenutkov za sprehod ali krajšo vajo, saj morate »aktivno okrevati«. Če isti dan po jutranjem treningu nikakor ne najdete časa, si ga lahko vzamete zvečer ali naslednji dan.

 

 

 

Spanje
 

Po intenzivni fizični aktivnosti telesa ne smete ogoljufati za spanje, saj mora okrevati in se pripraviti na nov dan. Telo si najbolj opomore ravno med spanjem, zato počitka ne zanemarjajte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vir:https://www.aktivni.si

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Zadnje objave

May 3, 2019

Please reload

Arhiv
Please reload

Spremljaj nas
  • Facebook Basic Square