Bi imeli radi lepšo kožo? Poskusite s tekom

March 24, 2017

Ko razmišljamo o koristih teka, pomislimo na povečano kapaciteto pljuč, boljšo kondicijo, močnejše mišice in kosti ... A obstajajo še dodatni bonusi. 

 

 

Pri teku nimajo koristi samo mišice, kosti, pljuča, srce … Povzroči lahko tudi lepšo kožo.

 

 

 

 

 

 

 

Koža se bolj uspešno razstruplja

 

Po teku boste dobili lep sijaj kože. Zakaj? Ker se poveča cirkulacija, kar pomeni, da več hranil pride do kožnih celic, kot tudi večja količina kisika. Koža se tako lahko bolj uspešno razstruplja. Boljša cirkulacija pa pomeni tudi, da se celice lažje reproducirajo, čistijo se zamašene pore, ki lahko na daljši rok pomagajo pri težavah z aknami.

Če veliko pijete boste ta proces še spodbudili. 

 

 

Tek uravnava hormone

 

Veliko žensk imate težava s kožo tudi zaradi neuravnovešenih hormonov. Redna vadba, kot je tek, lahko pomaga pri reguliranju hormonov, ki povzročajo težave s kožo. Prav tako nam težave s kožo povzroča tudi stres, ki ga z vadbo omilimo, saj se sproščajo endorfini.

 

 

Obstajajo izjeme

 

Vsako pravilo ne velja za vsakogar. Opozarjajo, da lahko pri tistih, ki imajo kronične težave s kožo, kot so ekcemi ali luskavica, znoj med vadbo izsuši in povzroči pekoč občutek, zato naj se te ljudje posvetujejo s strokovnjakom, kako naj zaščitijo kožo med vadbo, glede na njihovo stanje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vir:https://www.aktivni.si

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Zadnje objave

May 3, 2019

Please reload

Arhiv
Please reload

Spremljaj nas
  • Facebook Basic Square