3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

March 21, 2017

PRVO PRAVILO

 

Stran od sladkorja in drugih praznih kalorij, torej živil, ki ne zagotavljajo nobene hranilne vrednosti.

O tem čivkajo že vrabci. Vsi vemo, da beli sladkor ne ponuja ničesar. Dobesedno. Oropan je vseh mikrohranil, z njegovo pomočjo si pridelamo zgolj kakšen kilogram več in zdravstvene težave. Pa kljub temu ostaja problem št. 1.

 

Posezite po polnozrnatih izdelkih, stročnicah, beljakovinah in zelenjavi. Naj bo vaš jedilnik bogat s temi živili, pa ne boste imeli težav z nenadnimi željami po sladkem.

 

 

 

DRUGO PRAVILO

 

Voda. Pijte vodo. Ostanite hidrirani. Izogibajte se gaziranim in drugim sladkim pijačam ter alkoholu (ja, tudi alkohol prinese nekaj odvečnih kalorij).

 

Če vam navadna voda ni najljubša, si privoščite čaj ali sami pripravite vodo z okusom. Na tej povezavi boste našli nekaj odličnih predlogov: www.aktivni.si/prehrana/recepti-doma-pripravljene-vode-z-okusom.

HITER TRIK Z VODO: pred obrokom vedno spijte kozarec vode in počakajte nekaj minut. Veliko ljudi namreč žejo zamenja za lakoto.

 

In še zadnje preprosto pravilo ...

 

 

 

 

 

TRETJE PRAVILO

 

Redno se gibajte.

 

Saj veste, da je v resnici zelo preprosto vključiti nekaj gibanja v urnik, kajne? Pravite, da ne? Živite v bloku? In uporabljate stopnice? Imate službo v kraju, kjer živite? Pa se tja vozite z avtom ali greste peš oziroma s kolesom? Imate otroke? Kdaj ste se nazadnje podili z njimi po vrtu ali na igrišču? Kaj pa počnete zvečer, ko se stvari umirijo? In za vikend?

 

Seveda bi bilo idealno, če bi lahko vsaj dvakrat na teden vključili tudi tek, plavanje, trening z utežmi, trening višje intenzivnosti, pilates ... Vadbo, ki vam najbolj odgovarja torej. A že 15 minut na dan šteje. Pravzaprav šteje vsaka minuta, ki jo boste namenili gibanju.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vir:https://www.aktivni.si

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Zadnje objave

May 3, 2019

Please reload

Arhiv
Please reload

Spremljaj nas
  • Facebook Basic Square