Kako si polepšamo ponedeljkova jutra

March 20, 2017

Vsi poznamo jutra, ko bi se najraje obrnili na bok ter odspali še nekaj uric. Jutra, ko zehamo še na poti v službo in ko proti čemernosti ne pomaga niti največja skodelica najbolj dišeče kave. Ob takšnih jutrih zamigajmo s prsti na nogah, kar bo na naš obraz prineslo nasmeh in nas opomnilo, da se lahko to sivo jutro kaj hitro spremeni v najboljši dan v našem življenju!

 

Izjemno pomembno je, da se naučimo nekaj neprijetnega, kot so na primer ponedeljkova jutra, spremeniti v nekaj pozitivnega. Le zakaj bi bil začetek novega tedna nekaj slabega? Preženimo negativne misli in jih nadomestimo s pozitivnim pogledom na življenje.. Toda, ker je to lažje reči, kot zares narediti, smo zbrali nekaj nasvetov, ki so odlična pomoč za uspešno pot do najboljših ponedeljkov, ki smo jih kadar koli doživeli.

 

 

 

 

Danes bo dober dan


Ko se zbudimo, se nasmehnimo in si recimo, da bo danes dober dan, da je možno vse, če si le zares želimo in upamo. “Brcnimo se v rit” in končno naredimo tisto, kar bi mogli že zdavnaj. Morda je to jutranja telovadba, upoštevanje zdrave diete, prošnja za povišico, ali pa zgolj sproščeno uživanje v jutru.

 

 

 

 

Preden oddidemo od doma, si recimo, da izgledamo zares dobro


Obujmo tiste čevlje, ki jih hranimo le za posebne priložnosti, izberimo torbo, ki čaka v omari na posebno priložnost, ki je ni od nikjer, poskrbimo za piko na i s čudovito kravato oziroma elegantno ruto … Če oblečemo nekaj, kar nam daje občutek samozavesti, bo to vplivalo na naše počutje in posledično na potek delovnega dne. Ljudje se bodo vsekakor pozitivno odzvali na našo samozavestno prezenco.

 

Vsaj do kosila pozabimo na družbena omrežja


Če naša služba ni nujno povezana z družbenimi omrežji, se zjutraj v miru uredimo in pojejmo zajtrk. Pozabimo na naglo preverjanje vseh možnih spletnih strani in aplikacij, ki nas pogosto s slabimi novicami ali jamranjem prijateljev spravijo v slabo voljo. Spomnimo se na osvežujoč občutek, ki nas prevzame, ko na počitnicah dan mine, ne da bi pogledali na svoj prenosnik. Ta občutek si lahko pričaramo vsako jutro …

No, če pa brez družbenih omrežij enostavno ne zmorete, pokukajte na našo Facebook stran, kjer vas nikoli, ampak res nikoli ne bo čakalo nič negativnega!

 

Naučimo se odmisliti stresne malenkosti


Odmislimo malenkosti, ki nas ponavadi vržejo iz tira že navsezgodaj. Lasje v lijaku, poln nabiralnik elektronskih sporočil, prazna škatla piškotov, ki smo jo pustili na pultu in zaradi katere nas peče slaba vest … pozabimo na vse male stresorje, ki na naša jutra v resnici sploh bistveno ne vplivajo in smo zaradi njih zgolj slabe volje.

 

Izogibajmo se tistim, ki nas spravljajo v slabo voljo


Če le lahko, se za vse na svetu izognimo osebam, ki nas spravljajo v slabo voljo. Ljudje, ki s svojo slabo voljo radi poskrbijo, da so naša jutra in dnevi polni stresa in negativnih misli, v našem življenju nimajo kaj iskati.

 

Privoščimo si zajtrk in uživajmo v vsaki minuti


Zajtrk bi moral biti nekaj samoumnevnega, a že nekaj časa je to užitek, ki si ga v stresnem urniku privoščimo preredko, če sploh. Nanj največkrat pozabimo oziroma enostavno nimamo ne časa ne volje za njegovo pripravo. Naj ne bo več tako. Večer prej pripravimo ovseno kašo z jogurtom, ki ji zjutraj dodamo narezano banano. Okusen in zdrav zajtrk lahko pojemo v nekaj minutah, naše telo in možgani pa bodo imeli energijo kar nekaj časa.

 

Nasmehnimo se


Nasmehnimo se svojim najbližjim, obdržimo nasmeh na poti v službo in na delovnem mestu. Nasmejmo se tujcu, prodajalki in dostavljavcu. Tudi, če v zameno nasmeška ne dobimo, se bomo počutili bolje, v večini primerov pa bomo nekomu polepšali dan.

 

Danes je nov dan


Včeraj je za nami in tudi, če je šlo narobe prav vse, kar bi lahko šlo, to ni zadosten razlog, da si gnev podaljšamo v nov dan. Pozabimo na prepire, na stvari, ki smo jih storili narobe, na napake in nezgode. Danes je svež dan in vse je mogoče!

 

Bodimo najboljša različica sebe


Vsak dan znova smo lahko najboljši mi. Potrudimo se, stopimo korak dlje, drznimo si, če se spotaknemo, se temu nasmejmo in naj nas ob najljubši pesmi na radiu ne bo sram peti na ves glas. Smejmo se, ukvarjajmo se s športom in jejmo, kar želimo. Vsak dan je lahko super dan, če se le tako odločimo.

 

Zadihajmo


Včasih je dobro enostavno globoko vdihniti in izdihniti. Če globoko vdihnemo čez nos in izdihnemo skozi usta zgolj na urah joge in pilatesa, nas je lahko sram. Takoj ko se zbudimo, pozabimo na hitro vstajanje, mobitel in stresno razmišljanje o nujnih opravkih. Najprej se vsedimo in nekajkrat globoko vdihnimo in izdihnimo. Pri tem zaprimo oči in položimo roke v naročje. Opomnimo se, da je danes super dan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vir:http://citymagazine.si/

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Zadnje objave

May 3, 2019

Please reload

Arhiv
Please reload

Spremljaj nas
  • Facebook Basic Square