Idealna vadba za hujšanje – intervalni trening

January 6, 2017

Ste vedeli, da je če izvajate intervalni trening, to več kot dovolj za uspešno hujšanje, saj je veliko bolj učinkovit od vsakodnevnega teka ali kolesarjenja? Glavna prednost intervalnega treninga oz HIIT (high intensity interval training) je v kombinaciji aerobne in anaerobne vadbe.

 

 

 

 

 

Kako izvajamo intervalni trening?

 

Zelo je pomembno, da se najprej dobro ogrejete.

30 sekund šprintajte na vso moč, sledi 3 minute rahlega teka ali hitre hoje.

Celoten interval ponovite 5 – 6x.

Ko boste čutile napredek, morate povišati intenziteto. To lahko storite na 2 načina – podaljšajte čas šprinta ali skrajšajte čas hoje. Šprint lahko zamenjate s poljubno vadbo – kolesarjenje, veslanje, poskok, ipd., pomembno je le, da kombinirate visoko intenzivnost z nizko.

 

Prednosti intervalnega treninga

 

– vadba je idealna za moderne ženske, ki jim vedno primanjkuje časa. Nekajkrat na teden boste sigurno našle 20 prostih minut.

– z intervalni treningom pokurimo veliko več kalorij kot z običajno kardio vadbo. Zaradi visoke intenzivnosti porabljamo kalorije še 24 ur po končani vadbi.

– hitro pridobivanje kondicije

– nikakršnih stroškov, vadimo lahko doma ali v naravi, brez kakršnekoli opreme

– zvišuje metabolizem, kar je dodaten plus pri izgubljanju maščobe

 

Še nekaj napotkov

 

Čeprav je trening kratek, ne pomeni, da je lahek. Prav nasprotno, vseh 20 minut je izjemno napornih, posebno za začetnice. To nikakor ni vadba, med katero bi klepetale s prijateljico ali uživale ob glasbi. Vendar ne obupajte že na začetku, saj boste hitro napredovale.

 

Kaj zaužiti po treningu?

 

Po treningu si ne pozabite pripraviti polnovrednega obroka. Še posebej pomembno je dovolj zaužitih beljakovin, saj lahko v nasprotnem primeru hujšate v mišice namesto v maščobo. Danes športniki po treningu prisegajo na sirotkine beljakovine, saj imajo visoko biološko vrednost in jih naše telo hitro absorbira, kar je po naporni vadbi zelo pomembno. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vir:http://zenska.hudo.com/

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Zadnje objave

May 3, 2019

Please reload

Arhiv
Please reload

Spremljaj nas
  • Facebook Basic Square