S preprostim trikom se znebite trde kože na stopalih

December 27, 2016

Trda koža na peti je težava, ki pesti veliko ljudi. Medtem ko v poletnih mesecih negi stopal posvečamo več pozornosti, na pravilno nego ne smete pozabiti niti pozimi. Če ste v preteklosti preizkusili že številne načine za odstranjevanje trde kože na stopalih, a se noben o teh ni najbolje obnesel, lahko poskusite z limono.

 

 

 

Kreme, pilingi, drgnjenje s posebnim kamnom za trdo kožo – vse to je morda res učinkovito, a vzame tudi nekaj časa. Zato je najboljša rešitev nekaj, kar se zagotovo že skriva v vaši shrambi – limona.

Izberite limono, ki je dovolj velika, da bo prekrila vašo peto. Prerežite jo na pol in jo ožemite. Iz soka si naredite limonado, lupino pa uporabite za odstranjevanje trde kože. To položite na peto in obujte nogavice, da bo ostala na svojem mestu.

 

Občutek bo sprva verjetno nekoliko neprijeten, a se boste nanj hitro navadile, rezultat pa bo vreden vsega truda.

Sok iz limone bo deloval kot kemijski piling in odstranil odmrle kožne celice. 


Lupino limone pustite delovati vsaj eno uro, najučinkovitejša pa je, kadar jo pustite delovati vso noč.

Morda se sliši kot še eden tistih neučinkovitih lepotnih trikov, a tiste, ki so ga do zdaj že preizkusile, trdijo, da jih rezultati niso razočarali. Tiste z bolj trdo kožo boste morale lepotni tretma ponoviti večkrat. Koža na peti bo v eni noči postala mehka in gladka, trde kože ne bo več, za konec pa stopala navlažite še s kremo, in ta bodo pripravljena na poletno obutev.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Zadnje objave

May 3, 2019

Please reload

Arhiv
Please reload

Spremljaj nas
  • Facebook Basic Square