Pripravite svoje telo na mrzle zimske dni

December 23, 2016

Zima je letni čas, ko je potrebno dobro razmisliti o zaščiti ter negi naše kože. Mraz, suh zrak in voda namreč spremenijo njeno strukturo, zato lahko povzročijo srbečico, razpoke in pekoč občutek. Med najbolj ogrožene predele telesa prav gotovo spadajo dlani, ustnice ter predel okrog oči, zato vam v nadaljevanju ponujamo nekaj nasvetov, kako jih primerno zaščititi, da bo koža ostala zdrava in sijoča.

 

 

 

Veter je poleg mraza eden izmed glavnih dejavnikov za poškodovano, izsušeno in razpokano kožo. Hladno zimsko vreme zahteva prav posebno nego. Pomembno je, da v tem času pazite na prehrano in v telo vnesete dovolj vitaminov, saj boste s tem izboljšali splošno stanje organizma ter okrepili svoj imunski sistem.

 

Kako si lahko pomagate?

 

V hladnejših mesecih ženske uporabljamo več kozmetike. Razlog so nižje temperature, ki koži povzročajo občutek zategnjenosti ter sušijo njeno povrhnjico. Temeljita nega z negovalnimi kremami in olji je tako v zadnjih letih postala že prava nuja, prav tako pa je krema za roke v hladnih dneh že zvest spremljevalec skoraj vsake ženske torbice. Da bi telo čim bolj uspešno in brez nepotrebnih presenečenj, kot so suha koža, razcepljene konice in lomljivi nohti, pričakalo prve hladne večere, smo pripravili nekaj hitrih nasvetov.

 

- Razpokane ustnice lahko enkrat na dan pred spanjem nežno zmasirate z zobno ščetko ali nežnim pilingom, nato pa jih namažete s kremo. Preden zapustite stanovanje, jih obvezno zaščitite z balzamom za ustnice.

 

- Redno uporabljajte dnevno hranljivo kremo za roke. Na voljo so vam posebne kreme za hladnejše in vetrovne dni, vendar lahko uporabite katero koli hranljivo kremo, saj bo kožo ohranjala vlažno in jo bo učvrstila.

 

- Preden se odpravite iz stanovanja, obraz namažite s kremo z zaščitnim faktorjem, ki vas bo ščitila tako pred soncem kot tudi pred vetrom.

 

- Čeprav pozimi nimamo težav s potenjem, pa to ne pomeni, da v tem času lahko pozabimo na pravo zaščito pred potenjem. Za vse, ki imajo težave z razdraženo kožo zaradi kozmetičnih izdelkov, ki vsebujejo alkohol, so odlična izbira povsem naravni dezodoranti.

 

Čemu se je dobro izogibati?

 

- Izogibajte se sredstvom za čiščenje kože, ki vsebujejo alkohol ter dišave. Najbolje je uporabljati blaga sredstva, kot so pH nevtralni geli in losjoni za čiščenje kože ter naravno kozmetiko, ki je v zadnjih letih postala pravi lepotni hit.

 

- Če se le da, se izogibajte zakajenih prostorov ter vročih kopeli, prav tako pa se nikar ne prhajte z vročo vodo. Dim in vročina bosta namreč še bolj razdražila od vetra in mrazu poškodovano kožo.

- Po kopanju ali tuširanju se obvezno namažite z negovalno kremo, ki naj vsebuje dovolj maščobe, ne pozabite na uporabo bogatih mask in lasnih oblog.

 

- Vaša prehrana naj bo raznovrstna, vsebuje naj dovolj sadja in zelenjave, da bosta telo in koža dobila dovolj vitaminov, mineralov ter drugih temeljnih sestavin. Pozabiti ne gre niti na polnozrnate izdelke, nemastne mlečne proizvode ter ribe, saj bodo vsa ta živila izredno pozitivno vplivala na vašo kožo.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Zadnje objave

May 3, 2019

Please reload

Arhiv
Please reload

Spremljaj nas
  • Facebook Basic Square