Znebite se strij na povsem naraven način!

December 16, 2016

Večina žensk se s strijami sooča zaradi nezdrave in neredne prehrane, zmanjšane telesne aktivnosti in genske nagnjenosti k tovrstnim progam. Ko se enkrat pojavijo, se jih v celoti ne moremo znebiti, lahko pa preprečimo njihov razvoj in delno zmanjšamo že povzročeno škodo. Pri tem so nam lahko v veliko pomoč mešanice naravnih olj, ki jih vsak večer nežno vtremo na problematične dele telesa.

 

 

 

Strije lahko povzročita tanjšanje kože ter sprememba v strukturi elastina in kolagena v globljih plasteh, katerih funkcija je, da ji pomagajo ohranjati obliko. Težava je v tem, da koža z leti izgublja prožnost, zato borba s strijami postaja vse težja. Običajno so najprej videti kot rožnate, rdečkasto-rjave ali temno-rjave barvne črtice, ki pozneje dobijo vijoličaste nianse. Črtice se izravnavajo s površino kože in čez nekaj časa so nekaj odtenkov svetlejše od naravnega tena. Postopno sicer postajajo manj opazne, vendar nikoli ne izginejo. Lahko se pojavijo kjer koli na telesu, kjer se je koža predhodno raztegnila, predvsem na delih, kjer se skladišči maščoba – trebuh, prsni koš, nadlahti rok, boki in zadnjica.

 

Pomagate si lahko z olji

 

Strije običajno nastanejo zaradi hormonskih sprememb ali zaradi nenadnega porasta oziroma izgube telesne teže. Čeprav se zdi, da smo v boju proti tem progastim madežem nemočni, pa temu ni povsem tako. Nastanek strij lahko namreč preprečite ali jih omilite s pravilno prehrano, redno nego ter hrano, ki je bogata z vitaminoma C in A. Naravni način za zdravljenje strij je tudi masaža problematičnih delov telesa z eteričnimi olji. Masažno olje bo namreč ohranjalo čvrstost kože, izboljšalo njeno elastičnost in vam pomagalo, da se sprostite. Strije se lahko pojavijo v vseh obdobjih življenja, najpogosteje pa nastanejo po porodu.

 

Nekaj receptov z olji za zdravljenje strij:

 

1. Zmešajte 2 žlici mandljevega olja ter 1 žlico olja pšeničnih kalčkov. Dodajte 5 kapljic olja vrtnic in prav toliko rožmarinovega olja ter z mešanico v smeri urnega kazalca nežno masirajte prizadeta področja vsaj 15 do 20 minut.

 

2. Zmešajte 10 kapljic rožmarinovega olja in 2 žlici mandljevega olja ter s pripravkom nežno masirajte tiste dele telesa, kjer imate strije, dokler se olje popolnoma ne vpije.

 

3. Izredno učinkovito sredstvo za boj proti strijam je tudi mešanica 5 kapljic eteričnega olja ter prav tolikšne količine ekstra deviškega oljčnega olja.

 

4. Zmešate lahko tudi 3 žlice jojobinega olja, 10 kapljic olja pačulija ter 5 kapljic sivkinega olja. Mešanico uporabite na prizadetem območju, tako da jo nežno vtirate v kožo vsaj 15 minut.

 

5. Sivkino olje bo učinkovito tudi v kombinaciji z mareličnim oljem, pri čemer naj bo razmerje med njima kar se da enakovredno.

 

Bodite pozorne

 

Če veste, da je vaša koža nagnjena k strijam ali ste pred kratkim močno shujšale oziroma se zredile, kritičnim predelom telesa namenite masažo z eno izmed naštetih mešanic olj, da boste preprečile nastanek prog in učvrstile kožo. Če so strije že vidne, jih prav tako vsak večer masirajte z navedenimi mešanicami, postopek pa ponavljajte vsaj leto dni. Nikoli ne uporabljajte nerazredčenega olja, pripravke pa vedno kombinirajte z bazičnimi olji, kot sta jojobino ali oljčno olje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vir:http://www.zadovoljna.si/clanek/fit-in-zdrava/proc-s-strijami.html

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Zadnje objave

May 3, 2019

Please reload

Arhiv
Please reload

Spremljaj nas
  • Facebook Basic Square