Čudežni peteršiljev napitek proti zadrževanju vode v telesu

December 12, 2016

Peteršilj poznamo predvsem kot začimbo, s pomočjo katere lahko izboljšamo okus številnih jedi. Poleg tega pa ga lahko uporabimo tudi za lajšanje različnih zdravstvenih težav. S peteršiljem si lahko med drugim pomagate pri zapletih, povezanih z vašimi sečili, saj gre za izvrsten naravni diuretik. Mnogi ljudje pa prisegajo na peteršilj tudi, ko gre za izgubo odvečnih kilogramov. Kar nekaj teže, ki jo vsakodnevno prenašate s seboj, je namreč lahko posledica prekomernega zadrževanja vode v telesu. Pri omenjeni težavi vam lahko zelo pomaga peteršiljev čaj oziroma napitek, ki ga lahko pripravite na različne načine. Predstavljamo vam 2 recepta, ki sta se izkazala za zelo učinkovita.

 

 

 

Peteršiljev čaj

 

Zavrite približno liter vode in vanjo stresite 5 žlic nasekljanega peteršilja. Pustite stati 20 minut in nato precedite ter popijte čaj. Precejanje v tem primeru sicer ni nujno, zato lahko popijete čaj tudi skupaj s koščki peteršilja, če vam to ustreza. Čaj lahko pijete ves dan, toplega ali hladnega, odsvetuje se le pitje peteršiljevega čaja tik pred spanjem, saj lahko pride do pogostejšega zbujanja zaradi potrebe po uriniranju. S pitjem peteršiljevega čaja ne boste rešili zgolj težav z zadrževanjem prekomernih količin vode v telesu, ampak se bodo skupaj z urinom iz telesa izločile tudi različne strupene snovi in bakterije. Poleg tega pa je peteršilj znan tudi kot odličen antioksidant.

 

Peteršiljev napitek/sok

 

Za pripravo peteršiljevega soka boste potrebovali šop peteršilja, limono in 2,5 decilitra vode. Peteršilj dobro operite in olupite limono Nato sledi sočenje s pomočjo sokovnika. Če sokovnika nimate, lahko limono ožamete tudi ročno in ji nato dodate zelo na drobno nasekljan peteršilj. Mešanici peteršilja in limone prilijte vodo ter nato vse skupaj popijte. Po želji lahko napitku dodate še malce stevie ali javorjevega sirupa. Napitek pijte vsako jutro, na tešče, 5 dni zapored. Postopek lahko po potrebi ponovite po 10 dneh premora. Uživanje peteršiljevega napitka je primerno za vsakogar, razen za nosečnice in doječe matere.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vir:https://www.bodieko.si

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Zadnje objave

May 3, 2019

Please reload

Arhiv
Please reload

Spremljaj nas
  • Facebook Basic Square