PROTEINI

December 8, 2016

Zakaj so pomembni proteini?

Fitnes prehrana je pomembna predvsem za vsakega, ki se ukvarja s fitnesom, oziroma za vsakega športnika. Če želi oseba, ki se ukvarja s fitnesom, opaziti napredek pri oblikovanju telesa, mora definitivno jesti pravilno in zadostno količino hrane.

Toda, kaj pa je najbolj pomembno pri fitnes prehrani? Seveda, je pomembno vse – tako beljakovine, kot tudi maščobe, ogljikovi hidrati in razni prehranski dodatki, kot so vitamini, minerali in tako dalje. Beljakovine pa so ena pomembnejših sestavin na vsakem jedilniku. Beljakovine vsebujejo proteine, ki pa so definitivno pomembni za pravilno delovanje mišic. Da pa bi vnesli zadostno količino proteinov oziroma beljakovin v telo, pa bi morali pojesti kar nekaj hrane, predvsem veliko mesa, mlečnih izdelkov, tudi zelenjave in tako dalje.

 

 

Zato so začeli izdelovati proteine v obliki prahu, ki jih lahko kupimo v vsaki trgovini s športno prehrano. Ker veliko ljudi misli, da so proteini narejeni na nenaraven način, ter vsebujejo umetne snovi, naj povem, da se zelo motijo. Je res, da so proteini narejeni na tak način, da se ne pokvarijo hitro, vendar vsebujejo veliko več, kot pa meso, mlečni izdelki in podobno. Proteini, ki jih kupimo v obliki prahu so zelo dobrega okusa , prav tako pa omogočajo mišicam zadostno količino beljakovin, omogočajo tudi, da se mišice regenerirajo (obnavljajo) in pravilno delujejo. Proteine je potrebno zaužiti vsak dan, zjutraj kot zajtrk in pa po napornem treningu.

Poleg tega, pa jih je dobro zaužiti tudi proti večeru, saj se beljakovine počasi »razgrajajo« in tako hranijo naše telo celo noč medtem, ko spimo, to pa omogoča, da naše telo ne strada in se ne začne prehranjevati z našimi mišicam. Cene proteinov, kot jih kupimo v trgovini s športno prehrano, niso visoke, prav tako pa jih imamo za dalj časa. V nekaterih trgovinah s športno prehrano lahko proteine (2 kg)dobimo že za 40 evrov, ponekod lahko tudi manj.

 

 

 

 

 

 

 

 

VIR:

 

http://zdravilo.blogspot.si/2012/07/zakaj-so-pomembni-proteini.html

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Zadnje objave

May 3, 2019

Please reload

Arhiv
Please reload

Spremljaj nas
  • Facebook Basic Square