Pripravite svojo kožo na zimski spanec

November 18, 2016

Poletne radosti tudi na koži pustijo svoj davek, saj le ta po sončenju, vročini in slani vodi izgubi svoj sijaj in prožnost. Zaradi sončnih žarkov pa se izsuši tudi vrhnja plast kože in postane debelejša. Če kože pravočasno primerno ne negujemo, lahko v zimskih dneh zaradi zamašenih lojnic tvegamo napad mozoljev. Na površju se namreč žleze lojnice zamašijo z luskicami – loj, ki daje koži zaščitni premaz, zaradi tega ne more pravilno iztekati na površje.

 

 

Da bi svojo kožo primerno pripravili na zimski spanec, jo morate tako očistiti umazanije. Luščenje odmrlih celic s telesa oziroma piling je po poletju tako obvezno.

 

Začnite pri čiščenju, šele nato pri negi Vsaka nega se začne s čiščenjem kože, ki naj bo globinsko in temeljito. Da bo nega še bolj zdrava, si pripravite domač piling:

 

Med in olivno olje imata poleg hranilnega učinka tudi funkcijo vezivnega tkiva soli, ki zaradi svoje grobe teksture opravi vlogo pilinga. izboljšali njeno teksturo, povečali njen sijaj in ji vrnili svežino. Ob redni uporabi boste, predvsem na nogah in v bikini predelu, preprečili vraščanje dlak in pospešili naravni proces obnavljanja kože, ki se sicer z leti upočasni.

 

Prednosti luščenja odmrlih celic kože S tem, ko boste s kože odluščili odmrle celice, boste

Koža bo po tretmaju pripravljena na sprejem hranilnih snovi, ki jih morate prilagoditi svojemu tipu kože. Po temeljitem pilingu bo koža suha, zato morate nanjo obvezno nanesti vlažilno kremo oziroma negovalni losjon za telo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vir:http://siol.net/trendi/zdravo-zivljenje/pripravite-svojo-kozo-na-zimski-spanec-205235

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Zadnje objave

May 3, 2019

Please reload

Arhiv
Please reload

Spremljaj nas
  • Facebook Basic Square