Kokosovo olje

October 22, 2016

Prepričana sem, da skoraj vsi uporabljamo kokosovo olje pri kuhanju ali pa ga dodamo k najljubši sladici. Toda ali ste vedeli, da obstaja veliko drugih načinov, kje vse se še lahko uporablja?

Danes bom z vami delila nekaj uporabnih nasvetov, kje lahko uporabite kokosovo olje. 

 

Razvajajte svoje lase

 

Kot poznavalke kuhinjskih avantur, veste da je kokosovo olje v trdni obliki pri sobni temperaturi, vendar takoj, ko je izpostavljen toploti, se spremeni v tekočino. Stopljeno kokosovo olje je lahko kot tekoče zlato za suhe lase brez leska! Zvečer vtrite kokosovo olje na lase, jih zavijte v figo in pustite stati nekaj ur ali čez noč. Zjutraj si operite lase in zasijte v novi dan z svežimi lesketajočimi lasmi. 

 

 

Vlažilna krema za obraz

 

Kokosovo olje je odlično za našo kožo, tako za obraz kot za ostale dele telesa. Kokosovo olje lahko nanesete neposredno na kožo v tekoči obliki ali v trdem stanju. Ne samo, da bo vaša koža bolj sijoča, navlažena in mehkejša ampak tudi dišeča. Če želite kokosovo olje uporabiti za celo telo upoštevajte nasvet, da ga uporabiš takoj ko stopiš izpod prhe, ko je vaša koža se vlažna, saj lahko s tem pomaga da kokosovo olje hitreje absorbira v kožo.  

 

 

Bolj beli zobje

 

Da, prav ste slišale. - kokosovo olje je lahko tudi kot zobno belilo! To se zgodi v procesu, imenovanem "oljni izvleček". Nanesi si majhno količino kokosovega olja na zobe, vsako jutro takoj, ko se zbudiš in kaj kmalu boš ugotovila, da je tvoj nasmeh bolj sijoč. Poleg vsega je povsem varno za uporabo in kar je najbolj pomembno- ne uničuje zobne sklenine. 

 

 

Kokosovo olje je tako vsestranska sestavina, ne samo za kuhanje, ampak tudi za lepotne nasvete in uporabo. 

 

Kateri je pa tvoj najljubši način uporabe kokosovega olja?

 

NN <3

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Zadnje objave

May 3, 2019

Please reload

Arhiv
Please reload

Spremljaj nas
  • Facebook Basic Square